La secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, nova consellera d'Educació

L'exalcaldessa de Sueca és el nom que proposarà Compromís al president de la Generalitat per a rellevar Vicent Marzà en el càrrec

La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit
La secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
11 de maig 2022 - 15:12 Actualitzat: 11 de maig 2022 - 16:10

La fins ara secretària autonòmica de Cultura i Esport, Raquel Tamarit, rellevarà Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d'Educació, segons ha pogut confirmar À Punt NTC. És el nom que ha triat l'executiva de Més Compromís per a agafar una de les carteres que més crítiques ha rebut per part de l'oposició en les dues legislatures que Marzà és conseller. És, almenys, la substituta que proposarà el partit i que l'executiva de la coalició ha de ratificar. Posteriorment, el seu nom es proposarà al president de la Generalitat, Ximo Puig, que és qui té la facultat de nomenar els consellers i les conselleres en el govern valencià.

Nascuda el 31 de maig de 1978, Raquel Tamarit ha desenvolupat gran part de la trajectòria política a Sueca. Allà va ser regidora des del 2007 i també alcaldessa (2015-2019). És pròxima a l'actual diputat de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, que també va ser primer regidor en aquest municipi. 

Va cursar estudis de Magisteri a la Universitat de València, especialitat d'anglés, i té plaça de mestra en aquesta llengua en un col·legi públic de Sueca. 

Al capdavant d'una de les dues secretàries autonòmiques de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport des de 2019, ascendirà previsiblement a número u espentada per la inesperada dimissió del seu predecessor, quan queda poc més d'un any perquè acabe la segona legislatura del govern del Botànic.

També et pot interessar

stats