Vicent Marzà dimiteix com a conseller d'Educació per a centrar-se en Compromís

El conseller ocupava el càrrec des del 2015 i la marxa s'anticipa a la remodelació prevista al Consell

Marzà confia que amb la segona fase de vacunació baixe la incidència de la covid a les escoles
Marzà en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

El conseller d'Educació, Cultura i Esport, Vicent Marzà, s'ha avançat aquest dimecres a la previsible crisi del Consell que ultima el president Ximo Puig i ha anunciat que deixa el govern valencià. Marzà, que explicarà els detalls de la seua decisió en una roda de premsa convocada per a les 11:30 hores, deixa la primera línia executiva per a dedicar-se a Més Compromís (el partit majoritari de la coalició que porta el mateix nom), segons han confirmat fonts del partit en À Punt.

Marzà, mestre de professió, és conseller d'Educació des de l'any 2015, quan va començar el mandat del govern del Botànic a la Generalitat.

L'anunci de Marzà es produeix en el moment en què s'esperen els canvis al si del Consell, tot i que inicialment estava previst que afectaren la part socialista. De fet, els canvis es planegen sobre la Conselleria de Sanitat Universal, d'Ana Barceló; la d'Innovació, de Carolina Pascual, i la d'Hisenda, de Vicent Soler.

Preguntat el president de la Generalitat quan participava en un acte de la Universitat Politècnica de València, Puig ha qualificat la decisió de "personal" i ha valorat el treball del Marzà. "He de dir que el conseller Marzà ha fet un treball extraordinari i hem avançat en tot allò que ens havíem proposat en Educació i en l'àmbit de la Cultura i l'Esport. I sempre li agrairé la seua voluntat de treballar i de diàleg", ha defés. 

Puig diu que cal encetar una nova etapa

El president ha dit també que ara "hem d'encetar una nova etapa" per a aprofitar la "gran oportunitat" que té la Comunitat Valenciana. Tot i això, el president ha evitat concretar quan es concretarà el canvi al Consell. "Ho sabrem quan siga el moment. Vaig dir que fins a finals d'aquesta setmana no se'n sabria res", ha remarcat.

Reunió de Més Compromís

Per la seua banda, l'executiva de Més Compromís es reunirà aquest dimecres de vesprada amb la finalitat de designar la persona que substituirà Vicent Marzà al capdavant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, segons fonts del partit.

La reunió ha sigut convocada a les 15 hores i posteriorment es farà públic el nom de la persona que assumirà la responsabilitat d'aquesta cartera del Consell durant l'any que queda de legislatura.

Al llarg del matí s'ha pronunciat Mónica Oltra, que en un tuit ha agraït a l'encara conseller el seu treball. "Xicotets canvis irreversibles constitueixen una revolució que ha millorat i millorarà la vida de milers de xiquetes, xiquets i famílies. Gràcies, conseller @VicentMarza, per haver donat tant i haver-nos donat tant", ha dit la vicepresidenta.

Mazón dibuixa un panorama de crisi general

La marxa de Marzà ha rebut una resposta ràpida per part del president del PP valencià, Carlos Mazón. "Els uns peguen a fugir, altres conviden a anar-se'n a uns altres. Ahir una consellera li ensenyava la porta a una altra consellera, hui ens assabentem que un altre se'n vol anar. El portaveu del grup socialista prefereix anar-se'n a la presó a defensar presumptes corruptes que defensar el partit socialista. Hi ha una remodelació que està anunciada, però que no s'acaba de confirmar. No sabem si és que no troben gent que vulga apuntar-se a un vaixell que va a la deriva, que està col·lapsat i que no funciona", ha defensat Mazón.

També et pot interessar

stats