Puig ultima una remodelació del Consell que podria afectar les conselleries de Sanitat, Innovació i Hisenda

El cap del Consell medita canvis en el govern després de l’eixida de Manolo Mata com a síndic del grup parlamentari socialista 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ultima una remodelació del Consell que, amb l'eixida de Manolo Mata com a síndic del grup parlamentari socialista, pot ser imminent. Els canvis planegen sobre la Conselleria de Sanitat Universal, d'Ana Barceló; la d'Innovació, de Carolina Pascual, i la d'Hisenda, de Vicent Soler.

De fet, l’activitat a les Corts ens ha deixat aquest dimarts la primera imatge provocada per la renúncia de Mata. El seu buit en la junta de síndics l'ha omplit Carmen Martínez. L'alcaldessa de Quart de Poblet n'és el relleu natural per ser la portaveu adjunta, però falta saber si el canvi serà o no provisional, ja que Barceló sona també com a substituta.

Martínez s’ha descartat com a síndica aquest mateix dimarts. “Em sent còmoda en el meu Ajuntament i crec que soc una persona més de gestió”, ha dit aquest dimarts a les Corts. En qualsevol cas, estimar-se més la gestió i ser metgessa la inclou automàticament en l'especulació com a candidata a consellera. I ella reconeix que té un currículum polític molt semblant al d'Ana Barceló i “vides paral·leles”.

En el cas que la substituta de Mata fora l'actual consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, el moviment s’interpretaria com la voluntat del president Puig de guanyar pes a Alacant, un territori clau en les pròximes eleccions autonòmiques. Per aquest motiu, també s’especula que Barceló ocupe la cartera d'Innovació, amb la seu en aquesta ciutat. Això afectaria Carolina Pascual, actual titular d’aquesta conselleria.

Un altre canvi que es baralla en les travesses és el del conseller d'Hisenda, Vicent Soler, que deixaria la Conselleria d'Hisenda als seus 72 anys, després d'haver aconseguit traure set pressupostos del Botànic i en plena reivindicació de la reforma del model de finançament.

Aquests canvis es podrien materialitzar dins de poques hores, però l'oposició, per la seua part, no espera gran cosa d’aquesta remodelació. La síndica de Ciutadans, Ruth Merino, ha desitjat aquest dimarts que els canvis “no es facen amb finalitats partidistes i electoralistes”. Per a la síndica de Vox, Ana Vega, “no hi ha remodelació possible que salve aquest govern” i el diputat del PP Miguel Barrachina demana anar més enllà. “En el Consell sobra molta gent. La primera, Mónica Oltra”, expressava aquest dimarts.

També et pot interessar

stats