Marzà: "Hem transformat el sistema educatiu, cultural i esportiu, i ara cal consolidar un tercer Botànic"

El conseller d'Educació no es descarta per a presidir la candidatura de Compromís en les pròximes eleccions autonòmiques

Marzà i Micó, aquest dimecres, abans de la roda de premsa
Marzà i Micó, aquest dimecres, abans de la roda de premsa / À Punt NTC

L'encara conseller d'Educació, Vicent Marzà, ha fet aquest dimecres en roda de premsa una crida en favor del govern del Botànic i de treballar en coalició. El polític ha dit que cal treballar conjuntament amb independència de les sigles. "Hem transformat el sistema educatiu, cultural i esportiu, i ara cal consolidar un tercer Botànic", ha dit. Marzà ha remarcat que cal aconseguir aquest nou govern i evitar que la dreta torne a governar la Comunitat Valenciana.

Marzà ha agraït a totes les persones del sistema educatiu valencià i al personal de la conselleria el treball. "És un honor i un privilegi haver pogut fer camí amb tantíssima gent que s'estima i mima l'educació valenciana", ha dit el conseller visiblement emocionat al llarg de la compareixença.

Marzà considera que tots els reptes marcats estan assolits o en camí. I ha mencionat que en les condicions actuals (entre les quals, l'infrafinançament) s'han millorat les dels professionals de l'educació, també la gratuïtat dels llibres de text, la gratuïtat de l'ensenyament per als més menuts (0-3 anys), entre altres aspectes. També ha parlat del treball fet en Cultura i Esports. En aquest últim camp, ha remarcat que hi ha un 40% més de xiquetes federades que quan va arribar al govern del Botànic.

El polític de Compromís ha agraït les paraules d'afecte expressades pel president del Consell, Ximo Puig.

Any clau

Marzà ha estat acompanyat i precedit en la roda de premsa per la secretària general de Més Compromís, Àgueda Micó.

Micó ha tingut paraules d'afecte i reconeixement a Marzà. Ha explicat que Compromís considera que "és un bon moment" per fer aquest canvi i ha recordat que falta un any per a les eleccions autonòmiques. "Un any clau per a la continuïtat del govern del Botànic, però sobretot per a la continuïtat de les polítiques transformadores que hem fet des del 2015", ha remarcat Micó.

La responsable política ha valorat el treball de Marzà al capdavant de la Conselleria d'Educació i ha mencionat projectes com la implantació de Xarxa Llibres, la contractació de més d'11.000 persones docents, la gratuïtat de les aules a partir de dos anys o situar la Comunitat Valenciana com a lloc de referència del món de l'esport.

No descarta ser candidat de Compromís

Durant la roda de premsa, Marzà ha dit que no vol aprofitar la visibilitat que dona una conselleria per a treballar per qüestions partidistes. "Crec que és sa, bo i natural que fem aquests moviments i que no patrimonialitzem els llocs", ha remarcat. I malgrat que ha evitat parlar de la possibilitat de postular-se per a presidir la candidatura de Compromís en les pròximes eleccions autonòmiques en lloc de Mónica Oltra, tampoc l'ha negada. "No tinc una ambició personal i individual. Eixes decisions són col·lectives. Ara falta enfortir l'instrument, cal arribar a més gent", ha deixat clar. Marzà ha assegurat que Oltra ha estat de les primeres persones a conéixer la decisió, que va començar a comunicar aquest dimarts.

També preguntada pel teòric relleu d'Oltra en la candidatura de Compromís, Micó ha remarcat que la vicepresidenta "té la màxima confiança i suport de tota l'organització i que s'ha guanyat el dret a decidir sobre el seu futur polític".

Declaracions desafortunades de Bravo

Micó sí que ha criticat les declaracions de la consellera de Justícia, Gabriela Bravo sobre Oltra. Unes declaracions que ha qualificat de "desafortunades" i de tindre clau "electoralista". Bravo, preguntada per si la vicepresidenta hauria de dimitir després que un jutjat n'ha demanat la imputació pel suposat encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada, ha afirmat que ella sí que s'ho plantejaria.

També et pot interessar

stats