Ana Barceló, Carolina Pascual i Vicent Soler deixaran el Consell

La fins ara consellera de Sanitat substituirà Manolo Mata com a síndica del PSPV

WhatsApp Image 2022 05 13 at 7.37.08 PM
Els consellers Soler, Pascual i Barceló en una imatge d'arxiu / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
13 de maig 2022 - 19:41 Actualitzat: 13 de maig 2022 - 21:04

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública Ana Barceló deixarà la conselleria per a ser la nova síndica socialista a les Corts en substitució de Manolo Mata. Aquest és un dels canvis que donarà a conéixer Ximo Puig, previsiblement aquest dissabte. També deixaran el Consell, el titular d'Hisenda, Vicent Soler i la consellera d'Innovació i Universitat Carolina Pascual. Son tres dels quatre canvis, que s'uneixen al de Vicent Marzà, que deixa la conselleria d'Educació.

Aquests noms son els primers que han transcendit aquest divendres, a l'espera de la compareixença del president del Consell Ximo Puig, prevista en principi per a aquest dissabte al migdia.

Tot sembla apuntar cap a una remodelació de llarg abast. Amb la marxa de Soler, la conselleria d'Hisenda es convertiria en una macroconselleria destinada també a gestionar els fons europeus i que assumiria el fins ara conseller de Territori, Arcadi España, mà dreta de Ximo Puig en el Consell.

D'altra banda, entre els noms que sonen per a substituir Carolina Pascual al capdavant de la conselleria d'Innovació i Universitat és el de Josefina Bueno, actual senadora i directora general d'Universitat en la passada legislatura.

El Consell també ha cessat aquest divendres Rebeca Torró com a secretària autonòmica d'Economia. Aquesta decisió s'interpreta com un senyal que el seu nom pot entrar en les travesses per a ser consellera.

 

Els sis grups parlamentaris tindran al capdavant una dona

La designació de Barceló per a dirigir el principal grup de les Corts en l'últim any de la legislatura, després de la renúncia de Mata per a centrar-se en la defensa jurídica d'un dels principals investigats en el cas Assut, suposa el seu retorn a la institució. La va abandonar el juny de 2018 per a substituir a la Conselleria de Sanitat a Carmen Montón, quan va ser nomenada ministra de Sanitat.

Aquesta política alacantina compta amb àmplia experiència parlamentària, ja que ha sigut vicepresidenta segona de les Corts i portaveu adjunta i coordinadora del grup socialista. A més, el seu nomenament com a síndica implicarà també que els sis grups parlamentaris de l'hemicicle tindran al capdavant una dona.

També et pot interessar

stats