L'arribada de la gigafactoria de Volkswagen impulsarà les empreses valencianes del sector

El sector de l'electromobilitat i l'emmagatzematge d'energies té una enorme perspectiva de creixement

L'arribada de la gigafactoria de Volkswagen impulsarà les empreses valencianes del sector / À Punt NTC

L'arribada de la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt tindrà un efecte tractor en les empreses de la Comunitat Valenciana que es dediquen a l'electromobilitat i l'emmagatzematge d'energies renovables. És un sector potent i amb enorme perspectiva de creixement.  

L’empresa Endurance Motive va començar fent bateries per a carretons i ara fan coses úniques a tot Espanya. Fabriquen bateries per a autobusos autoguiats i preparen el desembarcament imminent en el sector naval. 

La companyia ja cotitza en borsa i el seu creixement exponencial l'avalen les xifres. El seu fundador, Ander Muelas, ha assegurat que enguany esperen duplicar la facturació, que en 2021 va ser de 4,7 milions d’euros. 

La cel·la ve de la Xina, però a la Comunitat Valenciana li posen el més important, el cervell, tota l'electrònica. L'avantatge és que dissenyen a la carta per al client, en aquest cas bateries per a motos d'un fabricant espanyol. La planta de Sagunt serà “una enorme oportunitat”, segons Muelas.

En l’empresa Hesstec, a Paterna, es dediquen a les bateries per a emmagatzemar energia de fonts renovables, amb l’objectiu de fer-les sostenibles, més econòmiques i gestionables. El CEO de la companyia i president d’Aepibal, Eugenio Domínguez, ha explicat que emmagatzemar és “gestionar en temps real” entre generació i consum. 

La gigafactoria és la peça que faltava: “un gran fabricant de vehicles impulsant el sector farà que tota la cadena de valor cresca”, ha manifestat Domínguez. 

També et pot interessar

stats