La gigafactoria de Sagunt subministrarà bateries elèctriques a Martorell i Navarra a partir de 2026

El grup Volkswagen i els seus socis mobilitzaran 10.000 milions d'euros per fer d'Espanya un hub de mobilitat sostenible

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de la Generalitat , Ximo Puig, en l'acte de presentació de la gigafactoria
El president del govern espanyol, Pedro Sánchez; el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, i el president de la Generalitat , Ximo Puig, en l'acte de presentació de la gigafactoria / Biel Aliño (Efe)

La planta de bateries de Sagunt crearà 3.000 llocs de faena directes i començarà a funcionar el 2026. Així ho han explicat aquest dijous en l'acte de presentació de la gigafactoria del grup Volkswagen a Sagunt (Camp de Morvedre), la primera del grup a Espanya i la tercera que la companyia construirà a la Unió Europea. Durant la presentació, en què han participat els màxims responsables del grup automobilístic i els representants polítics de la Comunitat Valenciana i del govern espanyol, han detallat algunes dades del projecte.

La planta començarà a fabricar-se el 2023 i tres anys després estarà en funcionament i rebrà una inversió total de 3.000 milions d'euros. Ocuparà una superfície de 200 hectàrees. Els seus responsables també han detallat que Sagunt proveirà de bateries les plantes de Martorell (SEAT) i Navarra (Volkswagen).

Imatge de la futura planta de bateries
Imatge de la futura planta de bateries / Grup Volkswagen

Durant l'acte de presentació, el conseller delegat de Volkswagen Group Components, Thomas Schmallha, ha remarcat la qualitat de totes les ofertes presentades per les autonomies que optaven a acollir la planta de bateries, i ha destacat que València oferia avantatges com ara les infraestructures. També ha remarcat el paper que tindrà d'Espanya en el context europeu de l'electrificació.

Per la seua banda, el president del Grup Volkswagen, Herbert Diess, ha insistit que es pretén convertir a Espanya en un hub de la mobilitat. "El grup Volkswagen està preparat per mobilitzar 10.000 milions d'euros junt amb els nostres socis del projecte Future Forward. I ha emfatitzat que el projecte en conjunt "és una inversió històrica. Electrificarem al segon major productor d'automòbils d'Europa", ha argumentat. Diess ha detallat que a Sagunt construirà una planta que farà possible l'expansió del vehicle elèctric. "Sagunt és la tercera gigafactoria que hem decidit construir a la UE", ha dit. I en total, la companyia preveu sis en total.

A Sagunt produiran les bateries per als models de Martorell i Pamplona, ha detallat. El 2050, a tot estirar, Volkswagen pretén ser una empresa CO2 neutra gràcies a l'energia solar i eòlica, ha remarcat.

També et pot interessar

stats