Dues pimes valencianes entre les empreses implicades en el projecte que inclou la gigafactoria de Sagunt

El president del govern espanyol i el de la Generalitat participen aquest dijous en la presentació de la planta de bateries de la multinacional Volkswagen

Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen
Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

Els responsables de la multinacional Volkswagen presentaran aquest dijous a Sagunt, al Camp de Morvedre, el seu projecte de gigafactoria de bateries. Un acte al qual assistiran el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Ximo Puig, entre altres autoritats. La gigafactoria de bateries elèctriques és un dels quatre pilars del projecte que pretén "convertir Espanya en un hub del vehicle elèctric a Europa". Un projecte, anomenat Fast Forward que lidera Volkswagen i Seat i en el qual participen en total 62 empreses, entre elles dues pimes valencianes.

Una d'aquestes pimes és Nutai, SL. L'empresa de Silla (Horta) és una pime d'enginyeria d'automatizació. És, entre altres, subministradora d'un software per a SEAT. Nutai també ha treballat per a Ford Almussafes i per a altres empreses d'automoció que fabriquen a Espanya, com ara Renault. La segona pime implicada en aquest projecte és Órbita Ingeniería, amb seu a Alcàsser (Horta). L'empresa està especialitzada a l'automatització industrial, entre altres, per al sector de l'automoció.

A banda d'aquestes empreses, en la llista hi ha 62 socis del projecte liderat pel grup Volkswagen. És el cas de Glavista, l'empresa basca de vidres per a l'automoció disposa d'una planta de producció a Puçol (Horta). I també de Gestamp Levante, planta de la multinacional espanyola Gestamp i que fabrica des d'Almussafes "grans conjunts i peces de carrosseria per a la planta de Ford a Almussafes", segons informació del web de l'empresa.

En tot cas, el grup Volkswagen va presentar aquest dimecres el projecte Fast Forward a les ajudes europees recollides en el Perte del vehicle elèctric impulsat des del govern espanyol. La presentació pública arriba mes i mig després que Volkswagen confirmara que la futura planta de bateries elèctriques s'ubicarà a Sagunt. La localitat valenciana competia en diverses ubicacions a Espanya, entre altres a Extremadura o Catalunya, i la decisió ha sigut molt ben rebuda. El president del Consell ha assegurat que la decisió és la millor notícia econòmica per a la Comunitat Valenciana en l'últim mig segle.

El projecte inclou també l'electrificació de les plantes de fabricació de vehicles de Navarra (Volkswagen) i Martorell (SEAT) i en conjunt suposarà una inversió de 7.000 milions d'euros. La instal·lació de la factoria a Sagunt, a més, suposarà la creació de 3.000 llocs de treball directes i entre 10.000 i 12.000 d'indirectes. La futura fàbrica ocuparà 5,6 milions de metres quadrats de sòl amb infraestructures estratègiques, una forta inversió i una creació d'ocupació de gran impacte.

També et pot interessar

stats