La gigafactoria Volkswagen de Sagunt genera expectatives d'una nova reconversió industrial

La futura fàbrica ocuparà 5,6 milions de metres quadrats de sòl amb infraestructures estratègiques, una forta inversió i una creació d'ocupació de gran impacte

La gigafactoria de Volkswagen generarà uns 3.000 llocs de treball a Sagunt / À Punt NTC

A Sagunt, la notícia de la nova gigafactoria de bateries de Volkswagen ha renovat les esperances d'una reconversió industrial a la Comunitat Valenciana. La futura fàbrica ocuparà 5,6 milions de metres quadrats de sòl amb infraestructures estratègiques, una forta inversió i una creació d'ocupació de gran impacte.

En concret, 3.000 llocs de treball, que per a Darío Moreno, l’alcalde de Sagunt, suposarà arribar a la plena ocupació a la localitat. A més de generar noves contractacions, Volkswagen atraurà inversions.

El president de la Confederació Empresarial de la Comunitat Valenciana, Salvador Navarro, ha assegurat que es necessita més indústria, que “farà d’efecte tractor sobre els salaris”, generant rendibilitat i innovació.

Per contra, Carlos Faubel, president del comité d’empresa de Ford Almussafes, s’ha mostrat prudent amb l'efecte de les bateries de Volkswagen, i espera saber quina és la decisió de la multinacional americana per a poder fabricar els nous cotxes elèctrics.

Un altre punt de vista diferent arriba de l'ecologisme. Laura Llopis, d’Ecologistes en Acció, ha assegurat que desconfien de l'impacte ambiental que poden generar les noves instal·lacions i ha recordat que depenen de “recursos limitats, que no estaran disponibles sempre”.

La inversió de la nova planta de bateries està vinculada a l'assignació dels fons europeus per als vehicles elèctrics, que encara està pendent d’aprovar-se.

També et pot interessar

stats