Volkswagen presenta la petició d'ajudes europees que faran possible la gigafactoria de Sagunt

El president del grup automobilístic defensa que pretén convertir Espanya en un "hub de l'electrificació"

Representants de les 62 empreses que s'han unit a Volkswagen i a SEAT en el projecte Fast Forward
Representants de les 62 empreses que s'han unit a Volkswagen i a SEAT en el projecte Fast Forward / Volkswagen

El grup Volkswagen i SEAT, SA han presentat aquest dimecres el projecte Fast Forward, amb el que opten a les ajudes europees previstes pel govern per a l'electrificació (Perte) i dins del que està prevista la construcció d'una factoria de bateries elèctriques a Sagunt (Camp de Morvedre).

Volkswagen ha detallat que el projecte compta amb la col·laboració de 62 empreses (el 61% de les quals són pimes) d'onze comunitats autònomes. La iniciativa pretén convertir Espanya en un "hub del vehicle elèctrics" (un espai que concentra empreses dedicades a una determinada activitat) i també preveu grans inversions com l'electrificació de les plantes del grup a Martorell (SEAT) i Navarra (Volkswagen).

Assemblatge de bateries a Sagunt

Vollkswagen ha detallat que el projecte té quatre pilars. El segon d'aquests pilars "és la creació de tot l'ecosistema de bateries per a cotxes elèctrics a Espanya, que engloba des de l'extracció del liti en les mines fins al muntatge de bateries, inclosa una gigafactoria de bateries a Sagunt", segons defensa al comunicat emés.

El Consell crea una comissió per a accelerar el projecte

D'altra banda, el Consell ha creat una comissió de seguiment del projecte del grup Volkswagen per a la creació d'una gigafactoria de bateries que s'instal·larà a Sagunt, amb la finalitat d'accelerar tots els processos al màxim perquè aquesta gran inversió estiga en funcionament en 2025. Així ho anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, després de la reunió de treballat que ha mantingut amb els consellers d'Hisenda, Economia, Transició Ecològica i Política Territorial, per a coordinar els projectes que es desenvoluparan en Parc Sagunt 2.

El Consell ha qualificat l'anunci com la millor notícia en dècades o com la millor notícia en mig segle. El projecte en conjunt suposarà una inversió de 7.000 milions d'euros i la instal·lació de la factoria suposarà la creació de 3.000 llocs de treball directes i entre 10.000 i 12.000 d'indirectes. La futura fàbrica ocuparà 5,6 milions de metres quadrats de sòl amb infraestructures estratègiques, una forta inversió i una creació d'ocupació de gran impacte.

També et pot interessar

stats