Volkswagen presentarà dijous a Sagunt el seu projecte de megafactoria de bateries

Es tracta de la principal inversió industrial realitzada a la Comunitat Valenciana

Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoría de Volkswagen
Parc Sagunt II, on es preveu instal·lar la gigafactoria de Volkswagen / Ajuntament de Sagunt

El pròxim dijous dia 5 de maig, la multinacional Volkswagen presentarà a Sagunt el seu projecte de gigafactoria de bateries, segons ha informat la companyia automobilística a la Generalitat aquest divendres a la vesprada. 

Es tracta de la principal inversió industrial realitzada a la Comunitat Valenciana i suposarà un pas decisiu en l'economia valenciana, que es pot situar “com a pol estratègic del sud d'Europa del vehicle elèctric i la mobilitat sostenible”, segons ha assegurat el govern valencià en un comunicat. 

L'acte, al qual assistirà el president de la Generalitat, Ximo Puig, comptarà amb la presència dels màxims responsables de Volkswagen i de Seat, la filial espanyola. El projecte de Volkswagen, que se situarà a Parc Sagunt II, opta al Perte que ha convocat el govern per a fomentar la fabricació a Espanya de cotxes elèctrics.

El Grup Volkswagen instal·larà la planta de bateries amb una capacitat màxima de 40 GWh i una plantilla de més de 3.000 persones, i invertirà 7.000 milions d'euros en el pla d'electrificació, segons va donar a conéixer la companyia a finals del mes de març. Llavors, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va qualificar l'anunci com "la millor notícia empresarial en mig segle" per a la Comunitat Valenciana.

També et pot interessar

stats