La gigafactoria de Volkswagen posiciona Sagunt com una de les principals zones logístiques de tot Europa

La industrialització a gran escala que viu la capital del Camp de Morvedre recorda la que es va viure a Almussafes amb la planta automobilística de Ford

La gigafactoria de Volkswagen i la fàbrica de Ford a Almussafes situen a la Comunitat Valenciana com un territori estratègic del motor / À Punt NTC

La creació de la futura gigafactoria de bateries a Parc Sagunt II transformarà per complet el paisatge, la demografia i l'economia de la comarca del Camp de Morvedre. Aquesta industrialització a gran escala recorda la ja viscuda a Almussafes amb la planta automobilística de Ford, un referent econòmic per la creació de la planta de motors, que va ser la porta d'entrada per a la ubicació d'un conglomerat d'indústries auxiliars.

Les dues poblacions tenen una ubicació estratègica per a la logística i les comunicacions comercials. Els accessos pel nord, amb el corredor mediterrani i l'A-23, però sobretot la proximitat amb el seu port, tenen un paper fonamental en la creació d'aquest gran clúster industrial, que atraurà empreses de tota classe, que puguen dotar de treball i serveis a tota la comarca.

Però l'impacte del futur Parc Sagunt II va més enllà d'una transformació en les infraestructures. La creació de 3.000 llocs de treball de manera directa, i altres milers de manera indirecta, es traduirà en un pol d'atracció poblacional que farà que la comarca es reconcilie amb el pes industrial que va perdre fa dècades amb l'eliminació de la siderúrgia.

Avantatges socials i econòmics, enfront d'un impacte ambiental que, segons els experts també s'hauria de tindre en compte. Amb l'ampliació del parc industrial, Sagunt passarà a tindre, en extensió, una de les majors zones logístiques de tot Europa.

També et pot interessar

stats