La renúncia de Marzà, el canvi que ha accelerat la remodelació del Consell

El cap del Consell ha mantingut el seu cronograma i ha anunciat els noms del nou govern aquest dissabte

L'adeu de Marzà al capdavant de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports / À Punt NTC

A primera hora del matí de dimecres, Vicent Marzà va anunciar que abandonava la Conselleria d'Educació, Cultura i Esports després de set anys al capdavant i iniciava una nova etapa per a impulsar Compromís. "No es fa política només des de la conselleria. Igual estaré agranant una seu o dedicant-me com a diputat a millorar el nostre partit, a enfortir-lo" va dir Marzà en declaracions a la premsa.

Al desembre, quan Fran Ferri va decidir deixar la sindicatura de Compromís, el nom de Marzà havia entrat en les quinieles per a substituir-lo i deixar el Consell. Per contra, en aquell moment Marzà continuà al capdavant de la conselleria, càrrec que ha ostentat fins a aquesta setmana.

Aquella mateixa vesprada, l'executiva del partit es va reunir i al cap de poques hores va ratificar Raquel Tamarit com a nova consellera

El canvi de responsabilitats ha suposat un moviment ràpid que ha precipitat els temps de Ximo Puig. El president de la Generalitat s'havia marcat com a límit dissabte per a fer públics els noms del nou Consell. "No tenim cap urgència, més enllà que abans del pròxim ple de les Corts es produirà aquest ajust" va assegurar aleshores el cap del Consell.

Finalment, el president de la Generalitat ha mantingut el seu cronograma. Si bé l’anunci de Manolo Mata que deixava les Corts va disparar els rumors d'una crisi al Consell, Puig va afirmar que "estem avaluant de quina manera donem un nou impuls al govern". Així, el cap del Consell ha anunciat la remodelació del Consell quan ho tenia planejat.

També et pot interessar

stats