Raquel Tamarit, una altra mestra d'anglés per a dirigir la cartera d'Educació

Fins ara secretària autonòmica de Cultura i Esport, se la considera el recanvi "natural" per a dirigir la conselleria

La nova consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit Iranzo
La nova consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit Iranzo / Biel Aliño (Efe)

La futura consellera d'Educació, Cultura i Esport, Raquel Tamarit Iranzo, és mestra d'anglés, igual que el seu predecessor, Vicent Marzà. Se la considera el recanvi "natural" per a dirigir la conselleria de més pressupost ocupada per Compromís l'any que resta de legislatura.

Fins ara secretària autonòmica de Cultura i Esport, responsabilitat que exerceix des de l'inici de la legislatura, políticament és considerada "deixebla" de l'actual portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i igual que ell, va ser alcaldessa en la seua localitat natal, Sueca (Ribera Baixa).

Nascuda el 1978, durant la seua etapa universitària va militar en el BEA i, com Marzà, ha exercit la seua professió com a mestra d'educació primària especialitzada en llengua anglesa en l'àmbit de l'ensenyament públic.

Alcaldessa de sueca entre 2015 i 2019

Militant del Bloc des de fa 25 anys, on ha exercit diverses responsabilitats, com per exemple la de presidenta del Consell nacional, actualment no exerceix cap càrrec orgànic en Més Compromís (nova denominació del Bloc), però es considera que és una persona amb "múscul polític".

En la seua localitat natal, Sueca, va exercir les funcions de regidora d'Educació durant diversos anys (de 2007 a 2015) i va ocupar l'alcaldia durant la legislatura passada, entre 2015 i 2019.

Al començament de la legislatura, el juny de 2019, Marzà la va posar al capdavant d'una de les dues secretaries autonòmiques de la Conselleria, la de Cultura i Esport, una àrea que en la primera legislatura botànica no havia tingut molt de desenvolupament amb el seu antecessor, Albert Girona.

Tamarit, el “canvi responsable” a la conselleria

Coneixedora, per tant, de la gestió diària d'un departament que abasta molts fronts, la seua proposta per a cobrir la vacant que deixa Marzà després de renunciar a aquesta cartera per a centrar-se en el partit és la que s'ha vist com la solució més adequada per a donar continuïtat a la gestió del seu antecessor. El canvi "responsable", ha assenyalat Mónica Oltra.

Tamarit té ara el gran repte de continuar el lideratge dels set anys de gestió de Marzà i finalitzar l'any que queda fins a les eleccions el camí que es va iniciar amb l'arribada del Botànic a la Generalitat.

També et pot interessar

stats