Vicent Soler, l'economista que va plantar cara al franquisme

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, de 72 anys, deixa el càrrec sense veure reformat el model de finançament de la Comunitat Valenciana

Vicent Soler, conseller d'Hisenda i Model Econòmic / À Punt NTC

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet pública aquest dissabte la remodelació del Consell i un dels canvis que s'han confirmat és l'eixida del conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, que abandona el càrrec als 72 anys, després d'haver aconseguit tirar avant set pressupostos del Botànic.

Nascut el 1949 a Rocafort (Horta Nord), Soler ha centrat el seu treball en el govern valencià a reivindicar la necessitat de la reforma del model de finançament per a la Comunitat Valenciana.

Economista de professió, el ja exconseller va ser un dels deu d'Alaquàs, detingut per la policia política de Franco el 1975 per la seua postura contra la dictadura. Cofundador del PSPV i amic i alumne d'Ernest Lluch, assassinat per ETA en l'any 2000, el més veterà del Botànic diu adeu sense haver pogut veure des del seu lloc al Consell el desitjat canvi del finançament valencià.

També et pot interessar

stats