Últim ple del Consell abans dels canvis que medita Puig

El president de la Generalitat, Ximo Puig, s'ha marcat com a límit dissabte per a fer públics els nomenaments

Imatge d'arxiu de l'actual Consell
Imatge d'arxiu de l'actual Consell / Generalitat

El ple del Consell d’aquest divendres serà l’últim abans que el president Ximo Puig anuncie una remodelació, l’últim ple setmanal del Consell amb la composició actual, la mateixa que va iniciar aquesta legislatura, el juny del 2019. Únicament s'ha substituït Rubén Martínez Dalmau per Héctor Illueca en la vicepresidència segona, en mans d'Unides Podem.

L’encara conseller d’Educació, Cultura i Esports, Vicent Marzà, assistirà al seu últim ple abans que la substituta, la secretària autonòmica de Cultura, Raquel Tamarit, el substituirà en el càrrec.

L’anunci per sorpresa de la marxa de Marzà ha precipitat els temps de Ximo Puig. El president de la Generalitat s'ha marcat com a límit dissabte per a fer públics els noms del nou Consell.

La remodelació del Consell que està ultimant Puig és la primera que executarà en els set anys al capdavant de la Generalitat, ja que durant aquesta legislatura i mitja només s'han dut a terme substitucions puntuals i segons ha assenyalat busca donar un nou impuls a l'executiu l'any que queda fins a les eleccions.

També et pot interessar

stats