Dalmau anuncia que Héctor Illueca el substituirà com a vicepresident segon del Consell

Actualment és el director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, i també ha sigut diputat al Congrés per València entre 2019 i 2020

Héctor Illueca, en una imatge d'arxiu
Héctor Illueca, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

L'exdiputat valencià al Congrés, Héctor Illueca substituirà el fins ara vicepresident segon en el Consell, Rubén Martínez Dalmau, segons ha confirmat a À Punt el mateix Dalmau. El màxim representant de la coalició d'Unides Podem en el Consell, que alhora tenia les competències de la Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica en els últims dos anys, va anunciar per sorpresa diumenge passat que abandonava el càrrec en considerar que havia acabat un cicle polític. 

Martínez Dalmau ha afirmat que la decisió de fer un pas arrere i reprendre l'activitat com a professor universitari és "ferma" i que ha proposat tant al partit, Podem, com al president de la Generalitat, que siga Héctor Illueca qui faça el relleu en el Consell, tant en la vicepresidència com en la cartera d'Habitatge. Segons ha dit a À Punt, ja ha parlat també amb Illueca i ell n'ha acceptat l'oferiment.

La decisió, que ha de confirmar-se en el Consell Ciutadà de Podem, previsiblement tirarà avant, ja que Illueca és vist amb bons ulls des del sector pròxim a Pilar Lima, l'actual coordinadora autonòmica de la formació morada. 

Tampoc s'oposaria al nomenament el president de la Generalitat, Ximo Puig. El Botànic sempre ha respectat els candidats proposats per cadascun dels membres de la coalició de govern, ha recordat aquest dimarts Rubén Martínez Dalmau. Pel que fa als terminis per a oficialitzar el canvi, ha assegurat que és al cap del Consell a qui correspon marcar els temps i que creu que això "no tardarà molt de temps".

Héctor Illueca va ser diputat en el Congrés entre maig de 2019 i gener de 2020 com a cap de llista d'Unides Podem per la circumscripció de València, i actualment és director de la Inspecció de Treball i Seguretat Social, que depén del Ministeri de Treball liderat per Yolanda Díaz.  

Sobre els motius de la seua marxa, Martínez Dalmau ha dit a À Punt que no volia entrar en disputes internes, en una referència vetlada a les diferències que manté amb l'actual direcció del partit morat. "És el moment de girar pàgina", ha assegurat l'encara vicepresident.

També et pot interessar

stats