Podem destaca la tasca de Dalmau però no avança qui serà el seu substitut

L'executiva manifesta que coordina amb Dalmau la seua eixida del Consell perquè no afecte l'acció de govern

Imatge d'arxiu de Ruben Martínez Dalmau a les portes de les Corts
Imatge d'arxiu de Ruben Martínez Dalmau a les portes de les Corts / @rmartinezdalmau (Twitter)

La direcció de Podem ha destacat aquest dilluns en un comunicat que està "en permanent contacte i coordinació" amb el vicepresident segon del Consell i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, i el seu gabinet perquè la seua eixida del Consell, com ha reclamat, "no afecte l'acció de govern".

L'executiva de Podem s'ha reunit aquesta vesprada per a abordar la situació de la Vicepresidència segona de la Generalitat i Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica després que Martínez Dalmau comunicara al president, Ximo Puig, que està valorant deixar el seu càrrec.

Així, la direcció de Podem ha tractat la petició de Rubén Martínez Dalmau de ser rellevat de les seues funcions atés "el cicle polític que s'obri en la segona part de la legislatura on una nova etapa en la lluita contra la pandèmia i en la reconstrucció econòmica fa necessari un reimpulse de les polítiques públiques", segons ha assenyalat el partit.

El consell de coordinació de Podem ha destacat que la tasca de Rubén Martínez Dalmau a la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica ha suposat "avanços legislatius en matèria d'habitatge molt importants, referents a tot l'Estat".

En aquest sentit, remarca que "han sigut evitats centenars de desnonaments i que s'ha incrementat el parc públic d'habitatge després d'anys previs de depredació urbanística i de desregulació del mercat de l'habitatge seguint doctrines neoliberals". "En síntesi, la labor de la Conselleria d'Habitatge ha significat un important avanç per a convertir en una realitat el dret a l'Habitatge en la Comunitat Valenciana", han recalcat.

 

També et pot interessar

stats