Carolina Pascual, la primera consellera amb seu a Alacant

La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital va ser pionera a descentralitzar les institucions d’autogovern

Moment de la presa de possessió del càrrec de Carolina Pascual com a consellera d’Innovació, el 2019 / À Punt NTC

Carolina Pascual era la gran desconeguda del segon govern del Botànic. Degana del Col·legi d'Enginyers de Telecomunicacions fins que va aterrar al Consell com a consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, es va convertir en la primera consellera de fora de València. De perfil tècnic i poc polític, aquesta il·licitana no milita en cap partit, tot i que forma part de la quota del PSPV. 

Pascual va inaugurar la primera conselleria alacantina el 2019, per enfortir la presència de la coalició d'esquerres a les comarques del sud. Així, el govern del Botànic tractava de convertir la província d’Alacant en un referent tecnològic per vertebrar el territori i descentralitzar les institucions d'autogovern, seguint l’aposta de l’anterior legislatura pel nou model econòmic amb la creació del Districte Digital. “Perquè aquest coneixement arribe a la societat, perquè es traduïsca en millors llocs de treball i en avanços que contribueixen a millorar la vida de les persones i del nostre entorn” va defensar Pascual.

“Veurem de quina manera poden confluir tots els interessos i les idees que sorgeixen en l’àmbit de la innovació, en un treball de suma permanent” assegurava Ximo Puig després d’aquest nomenament. “Ho farem des d’Alacant perquè es tracta de cosir aquest territori” va afegir. 

El traspàs de carteres, de fet, va tindre lloc a Alacant per desig de la nova consellera. “En realitat tots som aquí de pas, si no és abans, serà després... però el projecte transcendeix” ha assegurat Pascual recentment, que aquests dies s'ha mostrat tranquil·la i somrient davant la remodelació del Consell.

També et pot interessar

stats