Llanos Massó: “És fonamental fer un canvi de rumb a Brussel·les perquè els països puguen tindre sobirania energètica i alimentària”

La candidata de Vox a l'Eurocambra defensa la derogació de Pacte Verd Europeu, la vigilància de les fronteres i la conversió de la UE en una organització de nacions sobiranes

À Punt entrevista la candidata a les eleccions europees i presidenta de les Corts, Llanos Massó / À Punt NTC

La candidata de Vox al Parlament Europeu, Llanos Massó, ha apostat per la derogació del Pacte Verd Europeu i de l’Agenda 2030, així com d’impulsar noves mesures en la política agrària comuna (PAC) com a eixos fonamentals del programa polític de la formació en les eleccions comunitàries. Així ho ha exposat este dimarts en la segona de les entrevistes que À Punt fa als candidats i candidates valencians als comicis europeus, que a Espanya se celebraran el pròxim 9 de juny. “A la Comunitat Valenciana tenim un conseller d’Agricultura que no pot posar més mesures en marxa per culpa de la Unió Europea. Per això, és fonamental fer un canvi de rumb a Brussel·les perquè deixen d’encotillar els països perquè puguen tindre sobirania energètica o alimentària”, ha manifestat. 

Concretament, sobre les polítiques que afecten el camp, Massó ha incidit en el fet que el Pacte Verd Europeu és “una condemna de mort” al sector primari valencià i ha advocat per acabar amb la competència deslleial d’altres països, activant el principi de preferència comunitària —“No pot ser que el Marroc siga el principal exportador de tomaques, quan ací s’han de tirar”, ha dit—. Així mateix, ha criticat les polítiques verdes que impulsa la UE, afegint que qui millor les implanta dia a dia són els treballadors del camp. “Les polítiques verdes que posen per davant el mantra ideològic d’un canvi climàtic produït per l’home són les que destrossen el sector primari”. 

Un altre dels punts clau del programa de Vox és la política migratòria. La candidata als comicis, en eixe sentit, ha remarcat la importància de reforçar la vigilància a les fronteres i aturar l’efecte crida que, diu, només beneficia les màfies de tràfic d’éssers humans. Davant la pregunta sobre si les devolucions en calent atempten contra els drets humans, Massó ha deixat clar que no i que es pot modificar la llei perquè es puguen dur a terme. “Tot aquell que entre sense demanar permís ha de tornar al seu país (...) En ma casa només entra qui jo convide a entrar”, ha sentenciat. 

Al llarg de l’entrevista també hi ha hagut un espai per a fer una anàlisi dels conflictes geopolítics actuals i el paper que hi juga la Unió Europea i Espanya al respecte. Massó no ha entrat a valorar si està d’acord amb el reconeixement de Palestina com a estat —que ha aprovat este dimarts el Consell de Ministres—, però sí que ha insistit que no era el moment de fer-ho. També ha parlat del recent anunci d'una nova ajuda econòmica del govern espanyol a Ucraïna per a comprar armament, sobre la qual cosa ha assegurat: “Creiem que s’ha d’ajudar militarment a qualsevol país que siga atacat per un tercer, però és que li estem donant eixos milions a Ucraïna per a defensar-se i, d'altra banda, som el país que més gas compra a Rússia. Estem finançant les armes russes comprant el seu gas”. 

Finalment, la també presidenta de les Corts ha fet balanç de la victòria del Partit Popular fa un any en les eleccions autonòmiques i que van possibilitar l’entrada de Vox per primera vegada al govern valencià. Així, ha dit que estan moderadament contents per “traure el govern del Botànic del poder” i per haver aconseguit avanços: “Som conscients de la representació que tenim i amb això estem assolint coses. D'ací a poc s’aprovaran quatre proposicions de llei conjuntament amb el PP. S’estan fent passes, però volem continuar avançant”. 

També et pot interessar

stats