Vox aposta per derogar "automàticament" l'Agenda 2030 i el Pacte Verd Europeu

El vicepresident i conseller, Vicente Barrera, visita Alcoi en un acte de campanya i celebra que el TSJCV obligue a parar la conversió en zona de vianants del centre històric

Barrera atén els mitjans des d'Alcoi, este dilluns
Barrera atén els mitjans des d'Alcoi, este dilluns / X: @BarreraSimo

El vicepresident del Consell i conseller de Cultura i Esports, Vicente Barrera (Vox), ha defés en un acte de campanya a Alcoi derogar el Pacte Verd Europeu i "automàticament" l'Agenda 2030. Durant la visita a la capital alcoiana en el marc de les eleccions europees del 9J, el mandatari i exmatador de bous ha posat com a exemple de les directrius d'Europa l'anul·lació de la conversió en zona de vianants del centre històric per part del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) el setembre passat per no contindre la informació suficient en el primer període d'exposició pública a la ciutadania.

“Denunciem que vinga Europa a dir-te a tu, Alcoi, com has d'organitzar la ciutat i la vida dels teus ciutadans”, ha proclamat Barrera, que també és coordinador de campanya de Vox per a estos comicis. Ha remarcat que el seu és l'"únic" partit que “permanentment” denuncia estes normatives comunitàries, que van "en contra de comerciants i particulars”.

El dirigent de Vox, que ha fet parada a Alcoi per a visitar empreses del sector tèxtil abans de dirigir-se a Elda i Asp, ha subratllat que no està "en contra de la conversió en zona de vianants de certes àrees en ciutats, viles o pobles, però sí que això supose restricció en els drets i les llibertats per als qui tenen els vehicles en estes zones i que per als comerciants hi haja restricció d'horaris en càrrega i descàrrega”.

Així, ha carregat contra l'esquerra política per “voler implantar una norma a costa de perseguir a algú” i ha insistit que “està bé convertir en zona de vianants i que la gent vaja amb bici, però no perseguir el sector de l'automòbil, perquè la gent també té dret a triar anar amb cotxe”.

Finalment, el vicepresident autonòmic ha destacat que entre les propostes de Vox de cara a les pròximes eleccions europees està la de “canviar grans línies verdes”, com la de “els drets d'emissió de CO₂”, i s'ha preguntat “per què ens hem d'autoimposar els europeus estos drets a les indústries quan no s'exigeixen a països extracomunitaris". Per exemple, ha fet referència al Marroc i a la Xina, als que ha acusat de "competència deslleial”. “Moltíssims productes d'estos països tercers als quals ningú exigeix les restriccions que nosaltres ens imposem amb l'Agenda 2030 suposen un cost més alt per als nostres productes i menys competitivitat per a nosaltres”, ha conclòs.

També et pot interessar

stats