9J: la gestió migratòria i els retrets entre partits protagonitzen el primer cap de setmana de campanya

El PSPV alerta de l’aliança de la dreta amb la ultradreta, el PP posa el focus en Sánchez, i Compromís-Sumar i Podem centren els discursos en la crisi migratòria i la pau a Gaza

La gestió migratòria i els retrets entre partits protagonitzen el primer cap de setmana de campanya
La gestió migratòria i els retrets entre partits protagonitzen el primer cap de setmana de campanya / À Punt NTC

Primer cap de setmana de campanya electoral per a les eleccions europees del 9 de juny, amb tots els partits amb una agenda carregada d’actes i mítings a la Comunitat Valenciana 

El PSPV considera que són les eleccions europees més importants de la història i asseguren que les seues idees han de servir per a frenar l'auge dels posicionaments de l'extrema dreta. La secretària general dels socialistes valencians i ministra de Ciència, Diana Morant, ha afirmat a Manises (Horta Sud) que en estos comicis estan en joc “els drets fonamentals i el model de convivència”, i ha dit que “'l'alternativa és una alternativa ultra on tant Feijóo com els candidats del PP ja han anunciat que se senten molt còmodes amb la ultradreta”.

La candidata Sandra Gómez ha defés que el PSOE ha de ser clau per a evitar que les posicions euroescèptiques es facen fortes i ha afirmat que “és l’únic que pot paralitzar un parlament d’ultradreta que alce fronteres i murs”.

Amb el lema "El canvi més social", els populars han dut a Gandia (Safor) el seu acte de campanya d’este dissabte, on han exposat les seues polítiques en este àmbit. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha fet una crida per a acabar amb la "incompetència, la mentida i la corrupció que assetja el PSOE" i ha afirmat que "la corrupció política és eixa amnistia que es votarà dijous que ve al Congrés".

El president de la Generalitat i del PPCV, Carlos Mazón, que ha intervingut en la clausura, ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que obrira la campanya per a les eleccions europees a València i no diguera "ni mut" sobre finançament autonòmic i que només es referisca a estes qüestions "fora de la Comunitat Valenciana i només davant del separatisme català".

Compromís-Sumar ha dut a terme una acció este matí a la platja del Gurugú, a Castelló de la Plana, per a denunciar les morts de les 30.439 persones migrants al Mediterrani des del 2014. El candidat, Vicent Marzà, ha remarcat que la política migratòria actual de la Unió Europea, marcada pel nou Pacte de Migració i Asil, "havia de servir per a reforçar el Sistema Europeu Comú d'Asil i assegurar una major solidaritat dins de la UE".

"Este pacte és una victòria de les extremes dretes europees que esmenarem en el Parlament Europeu per a assegurar una gestió de migració garantista, solidària i amb ple respecte dels drets humans", ha promés. En este sentit, ha avançat que reclamaran la posada en pràctica d'un "mecanisme de desembarcament segur" a les costes i que impulsaran el tancament dels centres d'internament d'estrangers, com el de Sapadors de València, en tota la Unió Europea.

Ciutadans recorda que estes no són ni unes eleccions generals, ni una segona volta de les eleccions del 23 de juliol, i que no es tria ni Sánchez ni Feijóo, sinó els europarlamentaris que legislaran sobre qüestions que afecten el dia a dia de les persones. En este sentit, el cap de llista, Jordi Cañas, ha apostat a Melilla per una Europa més segura, que cuide i protegisca la ciutadania. 

Vox, per la seua banda, ha demanat a Barcelona el vot per a transformar la UE. Jorge Buxadé ha criticat el PP i el PSOE per “entregar” les polítiques d'immigració a Brussel·les en diversos tractats comunitaris, i ha reivindicat fer un gir al pacte migratori aprovat en l'última legislatura europea per a protegir fronteres i reduir la inseguretat. A més, ha centralitzat les demandes en dos reivindicacions contràries a les polítiques del clima, com són la derogació del Pacte Verd i de l'Agenda 2030.

Per a Podem, la tasca política més urgent és la pau. La candidata, Irene Montero, ha reclamat una Europa que no se sotmeta als interessos dels Estats Units. “Cal acabar amb l’Europa de la hipocresia, la que és responsable del genocidi a Palestina, i cal posar a peu dret una Europa de pau i de respecte als drets humans i de respecte a la legalitat internacional”, ha declarat en la Festa de la Primavera, el míting central dels morats, celebrat a Madrid.

També et pot interessar

stats