El PSOE guanyaria més d’un terç dels escons en les europees, segons el CIS

El PP quedaria en segona posició i la plataforma d'electors S'ha Aacabat la Festa, d'Alvise Pérez, entraria a l'Eurocambra

Teresa Ribera
Teresa Ribera, en una imatge d'arxiu / PSOE

El PSOE guanyaria més d'un terç dels 61 escons al Parlament Europeu en joc a Espanya, segons la darrera enquesta preelectoral del Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) publicada este dijous.

La candidatura socialista guanyaria entre 21 i 24 escons. En segon lloc quedaria el PP amb entre 18 i 20 eurodiputats, que milloraria respecte dels 13 obtinguts en 2019.

Vox també pujaria en l'Eurocambra i passaria de quatre a cinc o sis representants. Sumar n'obtindria quatre i Podemos conservaria entre dos i tres dels sis que va obtindre en 2019 quan va concórrer als comicis amb Esquerra Unida.

La candidatura conjunta d'Esquerra Republicana, Bildu, BNG i Ara Més, Ara Repúbliques, sumaria entre dos i tres escons. Junts i Lliures per Europa, d'altra banda, se situaria entre un o dos.

Ciutadans es desplomaria en passar de set a entre un i dos europarlamentaris, segons el mostreig realitzat a partir de 6.534 entrevistes realitzades del 8 al 17 de maig.

Com a novetat, el CIS anticipa l'entrada d'entre un i dos representants en la cambra europea de l'agrupació d'electors S'ha Acabat la Festa, encapçalada per l'exassessor de Ciutadans a les Corts Alvise Pérez.

La Coalició per una Europa Solidària, en què destaquen el Partit Nacionalista Basc i Coalició Canària, podria quedar-se fora del repartiment d'escons o obtindre un únic europarlamentari.

També et pot interessar

stats