Espanya aporta 1.129 milions d'euros a Ucraïna per a reforçar les defenses

Sánchez, en roda de premsa conjunta amb Zelenski, posa l'accent que permetrà a Ucraïna "reforçar" els recursos de defensa, inclosa l'"antiaèria", que ha considerat "clau" per a poder protegir la població civil

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski i el rei Felip VI , a peu de pista després d'arribar a l'aeroport d'Adolfo Suárez Madrid-Barajas
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, i el rei Felip VI, a peu de pista després d'arribar a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas / Casa Reial

L'acord en matèria de seguretat entre Espanya i Ucraïna signat este dilluns pel president del govern, Pedro Sánchez, i el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, suposa un compromís de "suport militar" per part espanyola que arriba als 1.129 milions d'euros per a reforçar les capacitats defensives.

Així ho ha subratllat Sánchez en roda de premsa conjunta amb Zelenski després de la reunió que tots dos han mantingut al Palau de la Moncloa.

El president ha posat l'accent que esta quantitat permetrà a Ucraïna "reforçar" els seus recursos de defensa, inclosa la "defensa antiaèria", que ha considerat "clau" per a poder protegir la població civil davant dels atacs de Rússia contra el territori.

Sánchez ha reiterat el suport espanyol a Ucraïna després dels més de dos anys des que va començar la invasió russa i ha dit que la seua "valerosa" lluita en favor de la "llibertat i independència" suposa un exemple per a tots els que creuen en "la democràcia, la pau i la igualtat entre estats".

El rei rep a peu de pista Zelenski en la primera visita oficial a Espanya

En un gest inusual de deferència i per a mostrar la importància que es dona a esta visita, el rei Felip VI s'ha traslladat fins a l'aeroport per a rebre en persona Zelenski en la seua primera visita oficial a Espanya.

Després de saludar Felip i la resta de la delegació que ha acudit a rebre'l, s'han interpretat l'himne ucraïnés i l'espanyol i, a continuació, tots dos han passat revista a les tropes dels tres exèrcits que han format enfront de l'avió.

Des de Barajas, Zelenski s'ha traslladat al Palau de la Moncloa, on s'ha reunit amb Sánchez. Després d'això, Felip VI rebrà al mandatari ucraïnés al Palau Real on, després d'una reunió bilateral, oferirà un esmorzar en el seu honor al qual acudiran Sánchez així com altres alts càrrecs, com el líder de l'oposició, Alberto Núñez Feijóo, entre altres, i en la qual també estarà la reina Letícia.

També et pot interessar

stats