Sánchez i Zelenski signen este dilluns un acord que augmenta l'ajuda en armament a 1.129 milions d'euros

S'emmarca en la visita del president ucraïnés a Espanya, que també es reunirà amb Felip VI

GOVi7Q WQAAH7ex
El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, en una imatge recent / X: @ZelenskyyUa

El cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president ucraïnés, Volodímir Zelenski, subscriuen este dilluns a Madrid un acord bilateral en matèria de seguretat que garanteix que Espanya continuarà subministrant armament a Ucraïna i ampliarà l'ajuda militar.

L'acord se signa al Palau de la Moncloa en el marc de la visita de Zelenski a Espanya. El rei Felip VI també rebrà el mandatari ucraïnés. Després, els monarques li oferiran un esmorzar en el seu honor i Zelenski visitarà el Congrés.

La primera parada en l'agenda de Zelenski a Madrid serà al migdia. Sánchez el rebrà al Palau de la Moncloa i tots dos compareixeran posteriorment en roda de premsa.

Serà també a la Moncloa on se signarà l'acord en matèria de seguretat, similar al que Ucraïna subscriu amb altres països i pel qual Espanya es compromet a continuar donant suport militar a les forces ucraïneses.

Espanya ha enviat armament a Ucraïna per la guerra amb Rússia, i la setmana passada el Ministeri de Defensa va informar de l'enviament d'una nova tanda de carros de combat Leopard i munició diversa, com artilleria de 155 mm o un nou enviament de míssils antiaeris Patriot, a més de sistemes antidrons, sistemes optrònics de vigilància i seguiment i torretes d'armes remotes.

A això cal afegir l'anunci que Espanya assumirà la formació de 400 nous soldats ucraïnesos, que se sumaran als 4.000 que ja han rebut instrucció en territori espanyol.

Espanya donarà armes a Ucraïna per un valor rècord de 1.129 milions d'euros

Segons El País, el paquet d'armament que Espanya comprometrà amb Ucraïna mitjançant l'acord que subscriuran Sánchez i Zelenski ascendeix a un valor de 1.129 milions d'euros.

La visita de Zelenski és la primera de caràcter oficial i bilateral a Espanya, encara que ja va estar a l'octubre a Granada amb motiu de la cimera de la Comunitat Política Europea en el marc de la presidència espanyola del Consell de la UE.

També et pot interessar

stats