Rússia controla ja 49 localitats a la regió ucraïnesa de Khàrkiv

L'exèrcit rus assegura haver recuperat el control sobre el bastió ucraïnés al Donbàs

Policies treballen en el lloc del bombardeig en una zona residencial a Khàrkiv, Ucraïna, en el qual deu persones van resultar ferides
Policies treballen en el lloc del bombardeig en una zona residencial a Khàrkiv, Ucraïna, en el qual deu persones van resultar ferides / Sergey Kozlov (Efe)

Les tropes russes controlen 49 localitats a la regió nord-oriental ucraïnesa de Khàrkiv, segons ha afirmat el cap d'administració civicomilitar creada per Rússia en eixa unitat administrativa, Vitali Gantxev.

"Hui les tropes russes ja controlen 36 localitats en el districte de Kupiansk de la regió de Khàrkiv", ha dit Gantxev. I ha agregat que tretze més, huit de les quals es troben al districte de Khàrkiv capital, la segona ciutat d'Ucraïna, han quedat sota el control de les forces russes.

El 10 de maig Rússia va llançar una gran ofensiva des del seu territori sobre la regió de Khàrkiv, que va obligar les tropes ucraïneses a replegar-se en alguns sectors del front.

El president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, ha declarat que, encara que difícil, la situació en regió de Khàrkiv està sota el control de les seues forces.

"Hui dia no planegem capturar Khàrkiv", va dir la setmana passada a Pequín el president rus, Vladímir Putin, que va afegir que l'objectiu de l'ofensiva era crear una "zona sanitària" per a impedir que l'artilleria ucraïnesa castigue la regió russa de Bélgorod, veïna de la de Khàrkiv.

Rússia assegura controlar el bastió ucraïnés en el Donbàs

D'altra banda, les forces russes han recuperat el control sobre la localitat ucraïnesa de Klisxiivka, uns set quilòmetres al sud del bastió de Bakhmut, a la regió de Donetsk, segons informa el Ministeri de Defensa de Rússia en el seu comunicat de guerra diari.

Esta població, en què abans de la guerra a penes habitava mig miler de persones, la van prendre les forces russes el gener del 2023, però la va recuperar l'exèrcit ucraïnés al setembre del mateix any, en el marc de la contraofensiva de Kíiv.

Es tracta de la primera localitat ucraïnesa de Donetsk presa després de l'ofensiva russa a la regió de Khàrkiv, una prioritat tàctica de Moscou.

També et pot interessar

stats