València, epicentre de la campanya electoral amb els actes centrals dels partits principals

Sánchez i Feijóo protagonitzen els mítings del PSPV i del PP dissabte i diumenge, respectivament, i Baldoví celebrarà l’acte central de Compromís en paral·lel al dels populars

Ximo Puig i Pedro Sánchez a Alacant, el passat 5 de maig
Ximo Puig i Pedro Sánchez a Alacant, el passat 5 de maig / PSPV-PSOE

València s’ha convertit en una de les places més importants durant la precampanya i la campanya electoral. Els líders de les diferents formacions polítiques a escala estatal saben que s’hi juguen molt al nostre territori, ja que els resultats a casa nostra podrien tindre repercussions en el panorama estatal.

En aquest context, la ciutat torna a protagonitzar la campanya amb la presència del president de l’executiu espanyol i líder dels socialistes, Pedro Sánchez, i el líder nacional dels populars, Alberto Núñez Feijóo, que celebren els actes centrals dels seus partits aquest cap de setmana.

Sánchez en l’acte del PSPV a la Ciutat de les Arts aquest dissabte

El míting central dels socialistes valencians protagonitzarà l’agenda política d’aquest dissabte amb la presència de Pedro Sánchez, que visita per quarta vegada el nostre territori des de la precampanya, i la intervenció del president de la Generalitat i candidat a la reelecció, Ximo Puig, i la candidata a l’alcaldia de València, Sandra Gómez.

L’acte, que estava previst que se celebrara a la plaça de la Mare de Déu, s’ha vist afectat per la presència d’una borrasca que amenaça de descarregar pluges durant tot el cap de setmana i tindrà lloc finalment a recer de la Ciutat de les Arts i les Ciències a partir de les 10:30 hores.

Unides Podem-Esquerra Unida porta a Sant Vicent del Raspeig un acte de campanya en què participaran Alejandro Aguilar, candidat de la coalició a les Corts per Alacant, Juan Carlos Monedero, exdirigent de Podem i president de l’Institut República i Democràcia i el candidat a l’alcaldia, Alberto Bevià. Diumenge, el candidat a la presidència, Héctor Illueca, es traslladarà a diverses localitats del Baix Segura.

Per la seua banda, Vox té previst diversos actes per tot el territori durant aquest cap de setmana. El candidat de la formació a la presidència, Carlos Flores, estarà dissabte a Cullera i Xàtiva i diumenge visitarà Mislata, i altres representants del partit estaran presents en diversos actes en localitats com Xiva, Albuixec, Sueca o Tavernes de la Valldigna. Diumenge, el portaveu de Vox al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, protagonitzarà un acte dels ultradretans a Castelló de la Plana acompanyat del candidat a l’alcaldia, Antonio Ortolá, i de Flores.

Diumenge, el torn del PP a la plaça de bous i de Compromís al Parc Central

 Si el protagonista de dissabte és el PSPV, diumenge serà el torn del PP, que també porta a València el seu acte central de campanya amb la presència del líder popular Alberto Núñez Feijóo, que acompanyarà els candidats a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, i a l’alcaldia de la ciutat, María José Catalá. Els populars tornen en aquesta ocasió a la plaça de bous de la ciutat, escenari de celebració de les majories absolutes de la formació abans del primer Botànic.

Coincidint amb l’acte dels populars i a escassos metres, Compromís reunirà a les seues bases i simpatitzants al seu acte central al Parc Central de València a partir de les 11:00 hores. El candidat a la presidència, Joan Baldoví, estarà acompanyat de la cap de llista per Alacant, Aitana Mas, i el de Castelló, Vicent Marzà. A més, també assistiran la màxima referent dels Verds i número cinc per València, Paula Espinosa, i la número dos per València, Maria Josep Amigó.

Per la seua banda, el PSPV ha organitzat ‘festes de les famílies’ a les quatre ciutats més importants, València, Alacant, Elx i Castelló de la Plana.

També et pot interessar

stats