Pedro Sánchez clausura a València la conferència municipal del PSOE

Aquest dissabte, els socialistes han tret pit de la futura llei d'habitatge que limitarà al 3% les pujades del lloguer el 2024 i han reivindicat el llegat del seu partit

Pedro Sánchez, aquest dissabte a Bilbao
Pedro Sánchez, aquest dissabte a Bilbao / Europa Press

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, tanca aquest diumenge a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València la conferència municipal del PSOE, l'acte més important de la precampanya de les pròximes eleccions municipals i autonòmiques.

Ho farà, amb la presència del president de la Generalitat i secretari general del PSPV, Ximo Puig, en qualitat d’amfitrió de l'esdeveniment; l'alcaldable a la ciutat de València, Sandra Gómez, i una àmplia representació d’alcaldes, regidors i candidats a alcaldies de l'estat espanyol.

Aquest dissabte, els socialistes han tret pit de la nova llei d'habitatge que limitarà al 3% les pujades del lloguer el 2024, en un auditori ple amb més de 2.000 càrrecs del partit. L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero, encarregat d'obrir l'acte, ha criticat al PP per dir que els preus "pujaran" amb la llei d'habitatge i li ha demanat que tinga "una mica de paciència" a l'espera de l'aplicació d’una norma que "preocupa a la majoria dels ciutadans".

Zapatero ha afegit que la dreta brilla per la seua "poca capacitat d’esforç" i ha afirmat que "són els profetes del desastre i uns desastres com a profetes".

"Ens distingim perquè tenim sentit de partit, de país (...). Ens acompanyen 143 anys d'història; sempre hem pensat en l'interès general, prioritzant sempre l'interés de la ciutadania, i hem tingut lleialtat", ha dit Zapatero, que ha subratllat que el PSOE és el partit que ha guanyat més eleccions generals, autonòmiques i municipals i ha augurat que serà el que més guanyarà "en el futur immediat".

La sotssecretària general del PSOE i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, per la seua part, ha denunciat en la seua intervenció que el PP està fent "soroll perquè no vol que se senta la música de la política útil" de l’executiu espanyol.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també s'ha referit a la nova llei i ha assegurat que l'acord assolit és "un pas cap avant", encara que ha considerat que és "increïble" que les comunitats autònomes governades pel PP "es moguen segons les indicacions de Génova sense autonomia pròpia per a decidir el que els convé".

També et pot interessar

stats