Zapatero i Montero critiquen el PP per "fer soroll" contra la llei d’habitatge

La futura llei ha centrat els actes de precampanya del PSOE, PP i Compromís a València

El PSOE celebra aquest cap de setmana a València la seua conferència municipal, amb la política d'habitatge com a protagonista

L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero ha criticat al PP per dir que els preus "pujaran" amb la llei d'habitatge i li ha demanat que tinga "una mica de paciència" a l'espera de l'aplicació d’una norma que "preocupa a la majoria dels ciutadans".

Zapatero, que ha participat aquest dissabte en la conferència municipal del PSOE que se celebra aquest cap de setmana a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, ha afegit que la dreta brilla per la seua "poca capacitat d’esforç" i ha afirmat que "són els profetes del desastre i uns desastres com a profetes". Es tracta de l’acte més important de la precampanya en què han assistit un 2.000 càrrecs socialistes.

Per part seua, la sotssecretària general del PSOE i ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, ha denunciat en la seua intervenció que el PP està fent "soroll perquè no vol que s'escolte la música de la política útil" de l’executiu espanyol.

El president de la Generalitat, Ximo Puig, també s'ha referit a la nova llei i ha assegurat que l'acord assolit és "un pas cap avant", encara que ha considerat que és "increïble" que les comunitats autònomes governades pel PP "es moguen segons les indicacions de Génova sense autonomia pròpia per a decidir el que els convé".

La jornada d’aquest dissabte comptarà amb tres taules redones sobre bones pràctiques als municipis i també hi haurà quatre comissions a porta tancada sobre polítiques socials, sostenibilitat, ciutats intel·ligents i polítiques de gènere.

Finalment, l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, serà baixa aquesta vesprada en una xarrada sobre les dones en el poder local en què anava a participar a causa de les protestes originades després que el Constitucional francés haja donat llum verda a pujar l'edat de jubilació als 64 anys.

Demà, el president de l’executiu espanyol, Pedro Sánchez, clausurà la trobada envoltat d'alcaldes i regidors, però de cap baró socialista, a excepció de Ximo Puig en qualitat d’amfitrió.

L’habitatge en el centre del debat

La política d’habitatge també ha centrat les declaracions de representants del PP una visita a un envelat informatiu al Passeig Marítim de València. Els populars s'han referit a la norma dient que limitar els lloguers incrementarà els preus i perjudicarà molts inquilins. En aquest sentit, el coordinador general del partit, Elías Bendodo, ha criticat que la llei d'habitatge és "una altra" norma més del govern "carregada d'ideologia" i ha advertit que en aquest cas generarà "un problema a les persones que viuen de lloguer".

A més, el president del PP valencià i candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, ha demanat que la Generalitat explique “perquè l’impost a l'habitatge continua en el 10%”.

Per la seua banda, el candidat de Compromís, Joan Baldoví, ha destacat que la nova llei ajudarà a “destensar el mercat de l'habitatge i donarà solució a milers de joves que no se'n poden anar de casa”.

També et pot interessar

stats