Nit d'aldarulls a París i a mig França després de l’aprovació de la reforma de les pensions

Els disturbis s’han estés a ciutats com ara Rennes, Nantes o Lió, s’ha cremat mobiliari urbà i s'han tallat les vies del tren a Marsella

Els aldarulls d'aquest divendres se salden amb més d'un centenar de detinguts a París
Els aldarulls d'aquest divendres acaben amb més d'un centenar de detinguts a París / Telmo Pinto (Europa Press)
15 d'abril 2023 - 10:02

El govern francés ha promulgat aquest dissabte de matinada la llei sobre la reforma de les pensions, que va validar divendres el Constitucional francés i que ha sigut contestada aquesta matinada, una vegada més, amb manifestacions que han derivat en actes violents i detencions en algunes ciutats del país, sobretot a París.

A la capital francesa, la policia ha carregat aquest divendres a la nit contra milers de manifestants que s'havien reunit davant de l'ajuntament per a protestar contra aquesta reforma després del suport mostrat pel Consell Constitucional.

Durant els aldarulls, que també s'han produït al voltant de la plaça de la Bastilla, s'ha cremat mobiliari urbà, entre ells una trentena de contenidors de fem, i hi ha hagut enfrontaments entre policia i manifestants que han desembocat en 112 detencions només a la capital. 

Rennes, a la Bretanya, és una altra de les ciutats que ha registrat disturbis que han desembocat en la crema de la porta d'una comissaria de policia i l'entrada en un antic convent.

D'altra banda, a Nantes s'ha produït un incendi a l'aparcament subterrani de l'oficina administrativa departamental. Els manifestants han llançat botelles contra les forces de seguretat, que han carregat contra la multitud.

Les manifestacions també han bloquejat les vies de tren a l’estació de Saint Charles a Marsella, on es va haver de suspendre el trànsit ferroviari durant unes hores. Les ciutats Tolosa, Lió, Estrasburg o Caen també han viscut manifestacions massives amb efectes semblants en el mobiliari urbà.

També et pot interessar

stats