Macron rebuja l'oferta de mediació dels sindicats enmig de noves protestes

Aquest dimarts s’ha produït la dècima jornada de vaga, més tranquil·la que la de dijous

Manifestants reunits a la plaça de la República de París en el desé dia de protestes contra la reforma de les pensions de Macron
Manifestants reunits a la plaça de la República de París el desé dia de vaga nacional i protestes contra la reforma de les pensions de Macron / Nacho Doce (Reuters)

El Govern del president francés, Emmanuel Macron, ha rebutjat aquest dimarts l'oferta d'una mediació plantejada pels sindicats, el mateix dia en què una nova jornada de protestes a escala nacional contra la reforma de les pensions, la dècima, ha registrat una menor participació que l'anterior.

Milers de persones han tornat a marxar per dècima vegada per a protestar contra la reforma de les pensions que vol dur a terme el president, Emmanuel Macron. Arreu del país s’han bloquejat vies de trens i autopistes, i a ciutats com París o Nantes s’han fet barricades i s’han viscut alguns enfrontaments amb la policia.

Manifestants incendien objectes durant una protesta el desé dia de vaga contra la reforma de les pensions a Nantes, França
Manifestants incendien objectes durant una protesta el desé dia de vaga contra la reforma de les pensions a Nantes, França / Stephane Mahe (Reuters)

A la capital del país, un manifestant portava un cartell en què es podia llegir “França està enfadada”. Un sentiment que sembla compartir gran part de la població, ja que no només no han desistit a les mobilitzacions, sinó que, després de mesos de protestes pacífiques, des que Macron va aprovar la reforma per decret i sense acord, les manifestacions començaren a adquirir un caire més violent, amb incendis i centenars de persones detingudes. 

Malgrat això, les protestes d’aquest dimarts han sigut més pacífiques que les de dijous, quan es visqueren moments de gran tensió que Macron va condemnar l'endemà. 

Les postures continuen enrocades. Mentre Macron continua defenent que cal un canvi per a mantenir l'equilibri financer del país, els sindicats i els partits de l'oposició defenen que hi ha altres maneres de fer-ho.

També et pot interessar

stats