La ciutadania francesa es mobilitza contra la violència policial durant les protestes

Els enfrontaments entre la policia i els manifestants han portat dues persones a un coma

Una multitud avança al costat d'un contenidor incendiat a París
Una multitud avança al costat d'un contenidor incendiat a París / Sarah Meyssonnier / Reuters

La tensió i la preocupació han tornat a créixer a França després de conéixer que dues persones ferides han entrat en coma arran d’un enfrontament violent entre la policia i els manifestants a Sainte-Soline, a la ciutat de París, durant les protestes contra la reforma de les pensions del govern de Macron. La ciutadania s’ha tornat a mobilitzar per a solidaritzar-se amb els familiars dels ferits i condemnar la violència policial. 

Els actes reivindicatius, amb mobiliari urbà cremat i el llançament de projectils contra els agents, han donat com a resultat més de 450 detinguts i centenars de manifestacions reproduint-se per tot el país, el govern francés es manté inflexible en la seua decisió, que va aprovar per decret i amb l'oposició en contra. Les dues mocions de censura presentades contra Macron van fracassar, una d’elles per una diferència de només nou vots.

França viu setmanes de molta conflictivitat als carrers. La reforma de les pensions va fer esclatar mobilitzacions per tot el país i va desencadenar vagues i protestes en diversos sectors. Malgrat el pols, Macron va aprovar la polèmica reforma que eleva l'edat de jubilació al país. La situació, fins i tot, va portar Macron a dues mocions de censura, que finalment no van tirar avant.

També et pot interessar

stats