Mazón: "La caça mereix respecte i suport institucional pel seu valor afegit"

El candidat del PPCV a la Generalitat destaca les utilitats d'aquesta pràctica per a cuidar les muntanyes i censura "la campanya desfermada" del Botànic

Mazón signa els Acords per una Caça Viva amb la presidenta de la Federació de Caça
Mazón signa els acords per una caça viva amb la presidenta de la Federació de Caça / PPCV

El president del PPCV i candidat a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, ha defés aquest dijous que "la caça mereix respecte i suport institucional perquè genera valor afegit i per l'aportació a cuidar del medi ambient". En aquests termes s'ha manifestat en el seté dia de campanya, després de reunir-se amb representants de la Federació de Caça de la Comunitat Valenciana. Durant la trobada ha signat els acords per una caça viva junt amb la presidenta de l'entitat, Lorena Martínez.

Mazón ha destacat que "fer costat al sector cinegètic és una manera més de garantir que la caça es fa de manera segura i efectiva i apostar per potenciar el món rural". I ha denunciat "la campanya desfermada actual que pateix el sector per part de Puig i els socis del Consell". Els populars, en canvi, aposten per "oferir un suport institucional al sector de la caça més gran i sòlid" a través d'un pla de promoció dels valors d'aquesta pràctica en què es destaque la importància que té "per a la conservació dels hàbitats naturals, la biodiversitat de la flora i la fauna de les muntanyes, la caça sostenible i l'equilibri biològic".

Finalment, l'aspirant del PPCV ha destacat que "la gestió de l'hàbitat per part de les associacions de caçadors dinamitza l'activitat econòmica i serveix per a fixar la població". En aquest sentit, ha apostat perquè els plans de prevenció d'incendis forestals futurs incorporen les actuacions acomplides pel sector cinegètic. I ha avançat que, si és el pròxim president de la Generalitat, posaran en marxa un pla de protecció de la caça menor per al control de predadors i per a impulsar noves mesures.

També et pot interessar

stats