Carlos Flores: "Vox està molt més enllà de ser el cotxe escombra o el suplement vitamínic que el PP necessita per a governar"

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat es mostra convençut, en una entrevista amb À Punt, que “el resultat electoral sorprendrà"

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Carlos Flores / À Punt NTC

El candidat de Vox a la presidència de la Generalitat, Carlos Flores, ha deixat clar que en un escenari possible en què hagueren de pactar amb el Partit Popular per a conformar govern després de les eleccions autonòmiques del 28M, no seran un mer suport. "Vox està molt més enllà de ser el cotxe escombra o el suplement vitamínic que el PP necessita per a governar (...) Qualsevol decisió que es prenga a la Comunitat Valenciana s'haurà de fer comptant amb la nostra opinió", ha emfatitzat. En la segona entrevista que organitza À Punt als candidats a la presidència de la Generalitat, Flores ha posat en valor l'ascens del partit en els deu últims anys, que ha passat de ser una força extraparlamentària a entrar en les Corts amb deu diputats i diputades fa quatre anys i que, diu, en els pròxims comicis superarà els 16 diputats que vaticinen "enquestes poc serioses".

El catedràtic de Dret de la Universitat de València ha explicat un dels eixos del seu programa, com és el model educatiu i lingüístic. Flores ha criticat que és una "absoluta anomalia" que els pares no puguen decidir quina és la llengua vehicular en què els seus fills i filles seran educats. "Qualsevol intent de crear conflictivitat al voltant de la llengua suposa crear valencians de primera i de segona", ha dit. En aquest sentit, ha apuntat que "pocs terrenys han sigut tan conflictius com el de l'educació, amb una Conselleria "amb nombroses resolucions judicials per vulnerar el dret de pares i mares".

Davant la pregunta sobre si tancaran À Punt, tal com va afirmar la síndica de la formació Ana Vega, Flores ha expressat la seua discrepància amb l'opinió de la seua companya. "La meua proposta no és tancar-la, sinó obrir-la", ha apuntat. Flores ha afirmat que la radiotelevisió pública valenciana "està tancada a molts valencians, al bilingüisme i al pluralisme", i ha criticat que no va rebre la invitació per a l'entrevista fins a dos mesos després d'anunciar la seua candidatura. "No és comprensible que no es convide el representant d'un partit que aspire a ser tercera força política fins a mesos més tard", ha criticat.

D'altra banda, el candidat de Vox també ha assegurat que un dels seus eixos de govern és millorar la coordinació entre les polítiques de les diferents institucions de l'Estat per a evitar duplicitats. "Seria oportú tornar enrere i recentralitzar perquè els espanyols siguem lliures i iguals", ha manifestat. Així, s'ha qüestionat que el govern del Botànic —format pel PSPV, Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida— haja legislat en matèries que són competència de l'executiu espanyol. "El Consell ha legislat en matèries com què és ser dona i què és ser home. Això no hauria de ser competència de l'Estat?".

Al llarg de l'entrevista també hi ha hagut un espai per a parlar sobre violència masclista, el candidat de Vox ha posat en dubte que els membres del Consell facen un minut de silenci davant els crims masclistes però no sobre altres delictes com els furts o els matricidis. "Hi ha dones de primera o de segona? Jo no ho crec. La violència és igual de repulsiva en els dos casos", ha apuntat. Finalment, sobre la primera mesura que implantaran si governen en la Generalitat, Flores ha deixat clar que el primer pas és conformar un Consell "més xicotet, més eficient i dotat de persones que coneguen els àmbits sobre els quals seran responsables". Un Consell en què Vox, ha dit, pot ocupar qualsevol responsabilitat.

També et pot interessar

stats