Carlos Flores (Vox): "No aspirem a ser el primer partit de la dreta. Volem ser el primer partit dels valencians"

Una telefonada de Santiago Abascal ha situat en la competició per la Generalitat a Flores, que proposa obertament al PP una aliança per a desplaçar el Botànic

El candidat de Vox a la Generalitat, Carlos Flores
El candidat de Vox a la Generalitat, Carlos Flores / À Punt NTC

Feia només tres mesos que estava afiliat a Vox i de la nit al dia s'ha convertit en el candidat a la Generalitat. "Quan Santiago Abascal et pregunta si vols ser candidat, no pots dir-li que no", ha explicat Carlos Flores als micròfons d'À Punt, minuts abans de presentar la candidatura a la presidència de la Comunitat Valenciana en un acte davant als mitjans de comunicació.

Flores canvia la càtedra de Dret Constitucional la Universitat de València per la primera línia de la política autonòmica, o com ell diu: "el món confortable de l'acadèmia" pel "més agrest" de la política. Ho fa, diu, "des de la convicció que el nostre país necessita un canvi radical, dràstic immediat i els ciutadans hem d'implicar-nos en eixe canvi" i la voluntat de "participar amb Vox en la transformació de la Comunitat Valenciana", que entén "inajornable" després de dues legislatures del Botànic.

Quan Santiago Abascal et pregunta si vols ser candidat, no pots dir-li que no

El cap de cartell de Vox aspira a traslladar a l'àmbit autonòmic i locals els suports aconseguits per la formació en les passades eleccions generals, quan va ser la tercera força política, aconseguint huit diputats i mig milió de vots en les circumscripcions valencianes. "Volem duplicar els resultats", ha arribat a dir, per a corregir-se a continuació i admetre que "se n'havia vingut amunt". En tot cas l'objectiu, diu, és "convertir Vox en un partit de govern i decisiu en el govern".

El candidat assenyala al PSOE com al seu rival i és obertament favorable a pactar una coalició amb el PP, que espera que siga "un soci lleial i eficaç per a proposar una alternativa al Botànic". No obstant això, creu que Vox no té sostre electoral i no ha d'actuar subordinat als populars. "No aspire a ser el primer partit de la dreta; aspire a ser el primer partit dels valencians".

Esperem del PP un soci lleial i eficaç per a proposar una alternativa al Botànic

I tot després d'una telefonada d'Abascal que, assegura, el va agarrar per sorpresa, ja que segons admet "la presidència de la Generalitat estava molt, molt, molt per damunt de les meues expectatives". Però el líder de l'extrema dreta espanyola no va tardar a convéncer Flores, a qui els contactes previs amb Abascal havien causat ja "una profundíssima impressió". El defineix, de fet, com un home "extraordinàriament humil, càlid i pròxim, dotat d'un extraordinari lideratge i amb una personalitat magnètica".

Per Abascal comandarà l'intent de Vox d'arribar al palau de la Generalitat, si bé amb el hàndicap de no estar present a les institucions ni al debat parlamentari de les Corts, per no ser un càrrec electe encara, una circumstància que assegura que no veu amb preocupació.

També et pot interessar

stats