Puig anuncia "més" conselleries a Alacant i el congrés audiovisual "més important del món"

El president es compromet a situar l'habitatge entre les prioritats de la nova legislatura, juntament amb les ajudes socials a l'àmbit familiar i l'enfortiment dels serveis públics

El president i candidat a la reelecció a la presidència de la Generalitat pel PSPV, Ximo Puig, posa amb la cap de llista per Alacant Josefina Bueno
El president i candidat a la reelecció a la presidència de la Generalitat pel PSPV, Ximo Puig, posa amb la cap de llista per Alacant Josefina Bueno / À Punt NTC

La Generalitat impulsarà a Alacant la fira World of Cinema, Expo & Congress, que es desenvoluparà l'última setmana de març del 2024 i que aspira a convertir en el congrés de l'audiovisual "més important del món". El cap del Consell, Ximo Puig, ho ha anunciat durant la presentació de la candidatura socialista autonòmica d'Alacant, durant un desdejuni informatiu, en què ha estat acompanyat de la número u a les Corts per Alacant, Josefina Bueno, i la resta d'integrants de la llista.

El president ha assegurat que pretén que aquest congrés siga "la plataforma" per a impulsar "accions disruptives" a la Ciutat de la Llum i aconseguir que Alacant siga "un pol d'innovació de l'audiovisual". Segons ha explicat, s'ha treballat "en el congrés durant els últims mesos" i ja s'ha contactat amb molts productors. Per a Puig els estudis alacantins són "els millors d'Europa" i "només falta gestionar-los de la manera adequada".

Des de la Generalitat, s'ha destacat que l'acció vol "situar Alacant en el mercat internacional de cinema, la televisió i el sector audiovisual en general". Pensen que el congrés "posaria en el mapa" audiovisual "els estudis de Ciutat de la Llum i enfortiria el coneixement en la indústria", com també de l'entorn "com a localització per a rodatges". Pel que fa al contingut de l'esdeveniment, anticipen que aspira a "convertir a Alacant en referència internacional de les noves tecnologies aplicades a la indústria audiovisual, cinematogràfica i televisiva".

Més conselleries per a Alacant

Puig també ha promés que, si és reelegit com a cap del Consell, instal·larà "més" conselleries i organismes a la província d'Alacant i "no només a la capital", per a continuar amb el procés de descentralització de les institucions que va iniciar amb la ubicació del departament d'Innovació a la capital alacantina el 2019 i confirmar "l'aposta del Consell" per la província. El candidat socialista a la Presidència de la Generalitat no ha avançat quin departament seria i ha condicionat la decisió al "mapatge final" que s'establisca en el pròxim Consell.

Puig ha dit que la Generalitat continua en un procés "de reparació i renaixement", que ha millorat tots els indicadors econòmics i socials des del 2015 i que vol contribuir a consolidar Alacant "a l'avantguarda" amb el programa de "prosperitat social" del Botànic.

El futur Consell, ha anticipat el president, incidirà en les ajudes socials a l'àmbit familiar, al lloguer o a la compra d'habitatge, a més de continuar amb el Pla Créixer de remodelació d'hospitals i nous centres de salut. En matèria de sostenibilitat, ha anunciat que la Generalitat es proposa compensar els ajuntaments que produïsquen energia renovable més enllà del que consumeixen.

La legislatura de l'habitatge

Puig també ha anticipat un augment exponencial de l'oferta d'habitatge de lloguer, fins a 28.000 nous immobles, per la qual cosa ha anunciat que s'impulsarà "un gran acord" després del 28 de maig amb els operadors privats i públics amb la finalitat que "siga la legislatura de l'habitatge, sense exclusions ni sectarismes i a preus assequibles".

El cap del Consell ha reivindicat els avanços socials, en Sanitat i en Educació, i ha destacat els 154 milions invertits al Baix Segura en el Pla Edificant per a la construcció i reforma de centres escolars, amb independència del color polític, si bé ha retret el fet que altres ciutats no s'hi han sumat "per qüestions partidistes", en referència a la capital de província, que governa el popular Luis Barcala.

També et pot interessar

stats