Els partits es llancen a la carrera electoral a un mes del 28M

L'agenda de les principals formacions polítiques s'ompli d'actes quan falten dues setmanes perquè arranque oficialment la campanya 

Dissabte intens de precampanya a tot el territori / À Punt NTC
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
29 d'abril 2023 - 07:00 Actualitzat: 29 d'abril 2023 - 14:44

A quatre setmanes dels pròxims comicis autonòmics i municipals i tretze dies abans de l’inici oficial de la campanya electoral, prevista per al divendres 12 de maig a les 00:00 hores, els principals partits polítics ja calfen motors. Durant tot el cap de setmana està prevista una intensa agenda política en tot el nostre territori que inclou, entre altres, la presentació de la candidatura autonòmica de Ciutadans, la dels candidats populars per Castelló o la visita del ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, a Sant Vicent del Raspeig.

Diumenge, les comarques del sud es convertiran en l’epicentre de la precampanya a casa nostra. Repassem els principals actes.

Dissabte intens de precampanya

Aquest dissabte, Ciutadans ha organitzat un "gran acte per les famílies" a València amb l'objectiu de reivindicar mesures a favor de la conciliació, en matèria fiscal i protecció a les classes mitjanes.

La portaveu estatal del partit, Patricia Guasp, presentarà la candidatura autonòmica de la formació, encapçalada per Mamen Peris. L'acte ha comptat amb l'assistència dels alcaldables de Cs a la Comunitat Valenciana.

Per la seua banda, la coalició Unides Podem-Esquerra Unida ha presentat l’acte "Per una transició ecològica, justa i democràtica" a l’avinguda Blasco Ibáñez de València, amb la presència del candidat a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, que ha demanat al PP que "aprenga la lliçó" respecte a la llei d'habitatge, i la candidata a l’alcaldia de la ciutat, Pilar Lima.

L’agenda del candidat de Compromís a la presidència de la Generalitat, Joan Baldoví, es presenta maratoniana aquest dissabte a la Vall d’Albaida. A les 10:00 hores, Baldoví ha acudit a un esmorzar de partit a Atzeneta d’Albaida. Dues hores després, ha presentat la candidatura municipal a l’Olleria en un acte amb el candidat a l’alcaldia del poble, Julià Engo. Tot seguit ha fet parada a Quatretonda i a les 20:00 hores acompanyarà a Canals a Mai Castells, alcaldessa de la localitat i candidata a la reelecció, en una conversa amb què finalitzarà la jornada.

El president de la Generalitat i candidat a la reelecció pel PSPV, Ximo Puig, seguirà el seu tour comarcal amb parada a Xiva (Foia de Bunyol) a les 13:00, on acompanyarà el candidat municipal, Ernesto Navarro, i diversos alcaldes de la comarca. De vesprada, a les 18:00 hores es traslladarà a Sogorb (Alt Palància), on el rebrà el candidat a l’alcaldia, José Gregorio Moya, amb altres representants municipals.

En paral·lel, a les 18:00 hores a Sant Vicent del Raspeig (Alacantí), el ministre de Cultura i Esport, Miquel Iceta, i la consellera d’Universitats, Josefina Bueno, donaran suport a l’alcalde de la ciutat, Jesús Villar, en l’acte de presentació de la candidatura socialista que encapçala.

El Partit Popular, per la seua banda, ha presentat a les 11:30 hores al parc Ribalta de Castelló de la Plana les candidatures municipals del partit per a les comarques del nord. El candidat popular a la presidència de la Generalitat, Carlos Mazón, i la presidenta del PP provincial Marta Barrachina, han sigut els encarregats de conduir l’acte.

Vox també presentarà els seus candidats a l’alcaldia de València, Juanma Badenas, i a la Generalitat, Carlos Flores, a les 19:00 al costat del mercat de Colom, amb la presència del vicepresident de la formació, Jorge Buxadé.

Diumenge a Alacant: epicentre de la precampanya 

UP-EU ha escollit la Universitat d’Alacant per a presentar a partir de les 12:00 hores les seues candidatures autonòmiques i municipals amb la presència d’Héctor Illueca, i la consellera de Transparència i coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez.

També a Sant Joan d’Alacant començarà l’itinerari dominical de Joan Baldoví, que acudirà a una trobada del partit a les 10:00, i es traslladarà a la presentació de la candidatura de Compromís pel Campello (Alacantí) a les 12:00 acompanyat de la vicepresidenta del Consell, Aitana Mas, i la candidata a l’alcaldia, Adriana Paredes. Biar (Alt Vinalopó) acollirà l’últim acte de la formació de la jornada a les 13:15 hores.

El PP ha escollit el Palau d’Altamira d’Elx (Baix Vinalopó) per a la presentació dels seus candidats de la província d’Alacant a les 12:00 hores.

Per tancar la jornada, Ximo Puig seguirà la seua ruta comarcal als Ports, a la Morella natal on presentarà a les 18:30 hores la candidatura del socialista Rhamsés Ripollés, que es presenta a la reelecció.

També et pot interessar

stats