Consulta les llistes de les candidatures per al 28M a la Comunitat Valenciana

La Junta Electoral de la Comunitat Valenciana ha publicat aquest dimecres la resolució definitiva de les llistes de les formacions polítiques

Es publiquen les candidatures per al 28M: 19 partits s'enfrontaran a les urnes / À Punt NTC

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat aquest dimecres la resolució de la Junta Electoral de la Comunitat Valenciana per la qual s'ordena la publicació de les candidatures presentades per les circumscripcions d'Alacant, Castelló i València que concorreran a les eleccions a les Corts del 28M.

A aquests comicis autonòmics es presenten un total de 20 formacions polítiques: Partit Popular (PP), Partit Socialista (PSPV), Compromís, República Valenciana / Partit Valencianiste Europeu (RVPVE), Vox, Partit Comunista dels Pobles d'Espanya (PCPE), Coalició Units, Ciutadans (Cs), Aliança pel Comerç i l'Habitatge (Aliança CV), Decidix, Unides Podem - Esquerra Unida (UP-EUPV), Partit Animalista amb el Medi Ambient (PACMA), Esquerra Republicana del País Valencià (ERPV), Els Verds - Ecopacifistes, Partit Alacantí Regionalista-Esperança Ciutadana (PAR-EsC), Retallades Zero, Escons en Blanc, Centrats la Nostra Terra (Centrats), Unió Demòcrata del Poble (UDP) i Per un Món Més Just.

Candidatures a les Corts

Document
Llistes de candidatures a la Generalitat 28M
Consulta'l

Candidatures municipals a la província d'Alacant

Per la circumscripció d'Alacant es presenten tots els partits, tret d'Escons en Blanc, Centrats i UDP. És a dir, 16 en total.

Document
Junta Electoral de Zona d'Alacant
Consulta'l
Document
Junta Electoral de Zona d'Alcoi
Consulta'l
Document
Junta Electoral de Zona de Dénia
Consulta'l
Document
Junta Electoral de Zona d'Elda
Consulta'l
Document
Junta Electoral de Zona d'Elx
Consulta'l
Document
Junta Electoral de Zona d'Oriola
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de la Vila Joiosa
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Villena
Consulta'l

Candidatures municipals a la província de Castelló

Pel que fa a la província de Castelló, s'hi presenten 15 partits: tots a excepció d'Els Verds - Ecopacifistes, Escons en Blanc, PAR-EsC i UDP.

Document
Totes les llistes de la província de Castelló
Consulta'l

Candidatures municipals a la província de València

Finalment, a la província de València es presenten tots els partits, llevat del PAR-EsC i Centrats, cosa que representa un total de 17.

Document
Junta electoral de zona d'Alzira
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Gandia
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Llíria
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Requena
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona d'Ontinyent
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Sagunt
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Sueca
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de València
Consulta'l
Document
Junta electoral de zona de Xàtiva
Consulta'l

Ximo Puig, cap de llista per València pel PSPV, vol revalidar com a cap del Consell i també assegura que aspira a aconseguir la “majoria suficient per a continuar el projecte de progrés”, i garanteix que les enquestes amb què treballa el seu partit “van bé”, encara que apel·la a ser cauts.

Per Compromís, soci en el govern del Botànic, es presenta Joan Baldoví com a candidat a president, encapçalant la llista per València. L'encara diputat en el Congrés fa setmanes que visita municipis i es mostra “profundament optimista” amb els resultats que obtindrà la seua coalició, sense voler centrar la campanya en la possible aliança amb el projecte Sumar de la vicepresidenta Yolanda Díaz per a les eleccions generals.

Héctor Illueca, actual vicepresident segon i conseller d'Habitatge, és el cap de llista de València i aspirant a president per UP-EUPV, la tercera pota del Consell. La confluència busca continuar liderant la política d'habitatge i fer una campanya electoral “tan unitària com siga possible”. A més, Illueca sosté que el seu electorat és el més mobilitzat i “il·lusionat”.

Des de l'oposició, el PP, segona força més votada el 2019, aspira a recuperar la Generalitat amb Carlos Mazón com a candidat a president encapçalant la llista per Alacant. Mazón centra la seua campanya en l'objectiu de “liderar el canvi polític i social” i de governar amb una “majoria suficient”.

Mamen Peris és la candidata de Ciutadans a la Generalitat encapçalant la llista per València, amb la voluntat de “ser decisius” i que el Palau tinga “altres aires” a partir del 29 de maig.

I Carlos Flores Juberías és l'aspirant per Vox, com a cap de llista per València i amb advertiments en les últimes setmanes que no pensa “firmar en blanc” de cara a un hipotètic pacte de govern amb el PP ni “renunciar a res” si els electors els col·loquen en la posició de “ser decisius”.

També et pot interessar

stats