El Consell d'Informatius i la Unió de Periodistes denuncien les amenaces de Vox de tancar À Punt

L'organització professional majoritària a la Comunitat Valenciana exigeix una rectificació davant l'amenaça a la plantilla pública

Micròfon d'À Punt en la redacció de Burjassot
Micròfon d'À Punt en la redacció de Burjassot / À Punt

La Unió de Periodistes i el Consell d'Informatius d'À Punt han criticat aquest dimarts les amenaces de tancament llançades pel grup parlamentari Vox a la Comunitat Valenciana a la plantilla dels mitjans públics de comunicació. La formació d'ultradreta assegura que À Punt és un insult per als valencians, un balafiament dels diners públics i una màquina d'adoctrinament, i amenaça els treballadors i les treballadores amb aquestes paraules: "Aprovechad lo que os queda en el convento, que os vamos a cerrar".

El tuit ha sigut respost des del Consell d'Informatius d'À Punt, que també des del compte de Twitter. "Com a mitjans públics, @apuntnoticies i @apunt_media continuem donant cobertura a totes les opcions amb representació. També a aquelles que fan apologia de l'amenaça, el feixisme i la incultura, davant les quals aquest Consell d’Informatius sempre defensarà la nostra redacció".

Per la seua banda, la Unió de Periodistes, organització professional majoritària a la Comunitat Valenciana, ha denunciat també públicament aquesta amenaça que considera "intolerable" i ha exigit una rectificació. "Exigim una rectificació immediata per part del grup parlamentari Vox davant aquesta amenaça directa als companys d'À Punt Mèdia", explica la Unió en un tuit. "És intolerable, atempta contra la independència dels mitjans i la democràcia i demostra una falta de respecte pels companys i pel periodisme", ha afegit.

Lluny de rectificar, la síndica de Vox a les Corts, Ana Vega, ha fet dos tuits atacant el treball d'À Punt i reafirmant la intenció de tancar-la.

També et pot interessar

stats