Ciutadans presenta huitanta llistes a les eleccions municipals, la meitat que en les anteriors

Aquest dilluns a la nit acaba el termini per a presentar candidatures a les eleccions del 28 de maig

Ciutadans ha registrat aquesta vesprada la llista per València a les Corts / À Punt NTC

Aquest dilluns a la matinada acaba el termini per a presentar candidatures a les eleccions del 28 de maig. La majoria dels partits ja ho han fet, però sempre hi ha qui apura fins a l'últim moment. Això és el que ha fet Ciutadans, que ha esperat a aquesta vesprada a registrar la llista per València a les Corts, amb Mamen Peris com a candidata a la presidència de la Generalitat. 

Pel que fa a les eleccions municipals, la formació ha presentat llistes en huitanta localitats, la meitat que en els comicis del 2019, quan en van sumar un total de 174. Així i tot, la líder del partit, s’ha mostrat optimista: “Soc del parer que els últims serem els primers i estic convençuda que serem decisius en la Comunitat Valenciana. Recordeu aquells que deien que no tindríem llistes, doncs ací estem”, ha assegurat Peris. 

El partit amb més presència en les eleccions municipals tornarà a ser el Partit Popular. Es presenta al 100% dels municipis valencians, amb un total de 542 llistes, la mateixa dada que en els anteriors comicis autonòmics i municipals. El sotssecretari d'organització del PPCV, Juanfran Pérez Llorca, ha valorat "molt positivament” que hi haja llistes del primer a l'últim municipi, “sense importar la grandària ni la ubicació”. “La nostra garantia i la nostra base són els municipis, centrant-nos en la gestió i escoltant les persones”, ha afegit.

Per la seua banda, el PSPV-PSOE també ha celebrat que estaran presents en el 99% dels municipis de la província de València. En total, han presentat llistes en 266 localitats, set més que durant les eleccions anteriors. “Som el partit més consolidat, més fort i amb més arrelament en el territori i estic convençut que tornarem a ser la formació amb més suport en les urnes”, ha afirmat el secretari general del PSPV en la província de València, Carlos Fernández Bielsa.

D'altra banda, Unides Podem - Esquerra Unida també ha deixat per a l'últim dia la inscripció de llistes d'Alacant, on finalment ha caigut del número 1 a les Corts la directora de l'Institut de la Joventut, María Teresa Pérez. A última hora han canviat el cap de cartell, que ara és Alejandro Aguilar.

Mentre que uns han esgotat els terminis, altres van arribar a fer 36 hores de cua per a ser els primers. És el cas de Compromís, que tindrà presència en el 90% del territori valencià en les eleccions del 28 de maig, tal com ha avançat la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, en Les notícies del matí.  

El pròxim dimecres es publicaran les llistes en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), que proclamaran les juntes electorals de la zona l’1 de maig. 

També et pot interessar

stats