Els partits s'afanyen a registrar les seues candidatures amb il·lusió i ganes de guanyar i governar

Compromís guanya la carrera simbòlica per registrar les llistes a les eleccions autonòmiques i municipals en primer lloc. Després ha sigut el torn del PSPV i del Partit Popular

L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha sigut el primer a registrar la seua candidatura
L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha sigut el primer a registrar la seua candidatura / Compromís (Europa Press)

Jornada agitada a la seu de la Junta Electoral a la Ciutat de la Justícia de València. Des de les nou del matí les formacions polítiques han registrat les candidatures a les eleccions autonòmiques i a les municipals adscrites a la demarcació judicial.

Compromís ha sigut la primera formació política a inscriure la seua candidatura a les eleccions autonòmiques i municipals de València. Després ha sigut el torn del PSPV i del Partit Popular.

Els partits polítics duien fins a 36 hores fent cua per a ser dels primers a registrar les candidatures. Un orde que és important per a les formacions polítiques perquè determina la posició de les paperetes als col·legis electorals i en la documentació del vot per correu.

Compromís, amb "la voluntat de tornar a guanyar"

L'alcalde de València i candidat de Compromís a la reelecció, Joan Ribó, ha destacat que ser els primers té "un cert component simbòlic", ja que van ser els primers el 2015 i 2019, i d'aquesta manera, mostren la seua voluntat de "tornar a guanyar aquestes eleccions", però manté "la voluntat d'arribar a acords amb totes les forces progressistes".

La seua aposta és continuar treballant per una ciutat "més saludable i sostenible", en la qual cada vegada més hi haja habitatge assequible per a tots, i que tinga en compte les persones majors.

Maria Josep Amigó, la número dos de la candidatura a la Generalitat que lidera Joan Baldoví, ha destacat que presenten una candidatura "plena d'il·lusió i energies renovades", que aspira a continuar treballant, com ho han fet aquests huit anys, perquè "encara queda molt per fer".

El PSPV registra les seues llistes per a "liderar el futur"

El PSPV-PSOE ha registrat les seues candidatures a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 de maig amb l'ambició de "liderar el futur" amb aquestes i representar a la "immensa majoria" de la societat valenciana.

La vicealcaldessa de València i candidata socialista a l'alcaldia, Sandra Gómez, ha destacat que la candidatura del seu partit és "la millor opció per a liderar el futur", ja que no representa el "continuisme" ni "el passat" i té al capdavant "els millors".

Ha assenyalat que la candidatura reflecteix un equip de govern que tindrà "importants responsabilitats" en una ciutat que en els últims anys "ha generat 90.000 noves ocupacions, ha passat d'arruïnada amb el PP a ser la ciutat més sanejada d'Espanya i és capital verd i de turisme sostenible".

La número dos de la llista autonòmica per la província de València, la consellera Rebeca Torró, ha destacat que la candidatura que encapçala el president de la Generalitat, Ximo Puig, és "oberta, feminista, intergeneracional" i representa "tota la societat" valenciana.

Aquestes eleccions "ens juguem moltíssim els valencians: tornar arrere o continuar avançant", ha assenyalat Torró, qui ha reivindicat que hui a la Comunitat Valenciana se la coneix "per Volkswagen i no per Gürtel" i es viu "molt millor que fa huit anys".

El PP de la Comunitat Valenciana registra les seues llistes amb "els millors" i pensada per a governar

El PP de la Comunitat Valenciana ha registrat les seues candidatures a les eleccions municipals i autonòmiques del 28 maig, formades "pels millors" i pensada per a governar, perquè aquesta terra "no està per a experiments".

Així ho ha assenyalat la secretària general del PP de la Comunitat Valenciana i candidata a l'alcaldia de València, María José Catalá, qui ha destacat que en el cas de la llista local s'ha renovat a més de la meitat dels integrants, el 90% són llicenciats i amb ella ofereixen "un equip de govern solvent".

"València és molta València i mereix persones especialitzades, preparades, que puguen donar a la ciutat el que necessita en aquest moment: una espenta per a tornar a estar en primera fila, barallar per atraure inversions i sobretot sentit comú i ganes de fer les coses", ha manifestat.

Sobre les llistes autonòmiques, que encapçalen Alberto Fabra a Castelló, Carlos Mazón a Alacant i Catalá a València, ha assegurat que van "amb tot" als comicis autonòmics "amb experiència i amb capacitat de govern", perquè ja han gestionat.

La Comunitat Valenciana "no està per a experiments, està per a posar-se a la faena l'endemà de guanyar les eleccions en l'àmbit sanitari, educatiu i sobretot econòmic per a abaixar els impostos als valencians", ha destacat la candidata popular.

També et pot interessar

stats