S'obri el període per a presentar les candidatures a les eleccions del 28M

L'orde de registre determina quines paperetes figuraran les primeres als col·legis electorals el dia dels comicis

Paperetes electorals (arxiu)
Paperetes electorals (arxiu) / À Punt NTC

Els partits polítics afronten aquest dimecres una cita destacada en la carrera cap a les eleccions autonòmiques i municipals del 28 de maig amb la presentació de les candidatures davant de les juntes electorals.  L'orde de registre d’aquestes candidatures és rellevant, ja que determinarà també quines paperetes figuraran les primeres als col·legis electorals el dia dels comicis. Per això, des de dilluns a la nit ja s’han pogut veure representants de Compromís, el PSPV i el PP, que han arribat a fer 36 hores de cua davant de la Ciutat de la Justícia de València. 

Representants de Compromís, PSPV i PP han fet fins a 36 hores de cua davant la ciutat de la Justícia de València
Representants de Compromís, PSPV i PP han fet fins a 36 hores de cua davant la ciutat de la Justícia de València / À Punt NTC

Una vegada acabat el termini de presentació el 24 d’abril, el 26 d'abril es publicaran les candidatures a les Corts en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV) i les municipals, en els butlletins oficials provincials. Transcorreguts els terminis per a la revisió, les candidatures finalment quedaran proclamades els dies 1 i 2 de maig.

Pel que fa a les eleccions a les Corts, el 2019 s'hi van presentar un total de 41 candidatures, contra les 64 proclamades en les eleccions del 2015. Per circumscripcions, el 2019 es van presentar 15 candidatures a Alacant, 12 a Castelló i 15 a València. En total s'hi van presentar 1.574 candidats i candidates, entre titulars i reserves, dels quals 751 eren dones i 823 homes. Una vegada fetes les eleccions del 28 d'abril del 2019 va haver-hi 46 dones amb representació en les Corts (un 46,46%), contra 53 homes (un 53,54%).

També et pot interessar

stats