Compromís planteja la incorporació de 2.000 infermeres i infermers nous a l'atenció primària

Aitana Mas defensa que la coalició valencianista i UP-EU mobilitzen més per separat en les autonòmiques, però vol “sumar” en les generals

Joan Baldoví, aquest dissabte a l'Olleria
Joan Baldoví, aquest dissabte a l'Olleria / À Punt NTC

El candidat a la presidència de la Generalitat per Compromís, Joan Baldoví, i el portaveu adjunt a les Corts, Carles Esteve, han avançat aquest dissabte la proposta de la coalició valencianista en matèria sanitària, amb la qual volen potenciar i ampliar el servei d’infermeria més enllà dels centres de salut.

Per a Baldoví "la sanitat ha de ser la gran prioritat del nou Botànic. En aquests anys hem revertit les retallades del PP i estem recuperant la gestió pública de la sanitat però no ens podem conformar. La sanitat valenciana necessita més inversió, necessita més personal, necessita ser més àgil per atendre la ciutadania".

"El govern central té un deute sanitari de 800 milions d’euros amb la sanitat valenciana, invertirem eixos diners que ens pertoquen i que ens han de pagar ja per a realitzar una revolució en l’atenció primària del nostre sistema de salut", ha afegit Baldoví. 

El portaveu adjunt a les Corts, Carles Esteve, per la seua part ha destacat entre les propostes sanitàries de la formació, la incorporació de 2.000 infermeres i infermers nous a l'atenció primària i comunitària.

"Amb aquests nous professionals d’infermeria podrem donar ple servei als centres escolars. Es tracta que una part de la seua jornada laboral es realitze fora del centre de salut on estaran adscrits. L’objectiu és potenciar la salut comunitària impulsant l'acció dels i les professionals dels centres de salut en escoles, centres de majors, centres de dia i altres intervencions comunitàries en coordinació amb els Consells de Salut.", ha conclòs Esteve.

Mas defensa que Compromís i UP-EU mobilitzen més per separat

Per la seua part, la vicepresidenta del Consell i cap de llista de Compromís a les Corts per Alacant, Aitana Mas, considera que la coalició valencianista, el PSPV i Unides Podem-Esquerra Unida seran capaços de "mobilitzar més a l'electorat" per separat en les eleccions autonòmiques, però ha defensat la "tradició" de la seua formació de "sumar" amb altres forces polítiques en les eleccions generals.

Mas s'ha mostrat convençuda que es podrà reeditar el Botànic amb un "tercer govern que aglutine des de la pluralitat i la diversitat de les tres potes del mateix govern a tot l'electorat progressista valencià" i ha defensat que cada formació tinga "el seu espai".

Això no obstant, la cara més visible d’Iniciativa es mostra partidària de "sumar" de cara a les eleccions generals i ha remarcat la "tradició" de Compromís de fer-ho amb diferents forces: amb Podem en 2015, amb Unides Podem en 2016 i amb Més País en 2019.

Mas ha remarcat que la coalició la formen tres partits –Més, Iniciativa i VerdsEquo– i ha recordat que ja ha incorporat en les llistes perfils independents. Així doncs, considera que són “un projecte que ve sumant des de fa molt temps”. 

Segons la candidata, aquesta filosofia d'acostar-se als seus "companys polítics" en les generals ve de la intenció de Compromís de "fer que la veu dels valencians s'escolte a Madrid", per la qual cosa ha rebutjat la confrontació durant aquesta campanya. 

Proposa una Conselleria de Turisme a les comarques del sud

Pel que fa als plans de cara a un possible tercer Botànic, la líder ecosocialista ha proposat una Conselleria de Turisme a les comarques del sud. Mas ha assenyalat que s’ha d’aprofundir en la descentralització i que  "Alacant té un potencial i hi ha un pes específic del turisme en el PIB”. 

La vicepresidenta ha defensat que aquestes comarques sumen vora la meitat de la població valenciana i que tenen “una necessitat d’atenció especial”. "La labor d'una vicepresidència no s'ha d'exercir simplement entre els quatre palaus de València", ha emfasitzat.

També et pot interessar

stats