Unides Podem Esquerra Unida concorren junts a les Corts, convençuts d’augmentar la seua força

Retrauen a Compromís que no haja volgut sumar-se a la candidatura conjunta: "Amb Mónica Oltra hauria sigut possible un acord"

Els integrants dels primers llocs de la llista conjunta d'Unides Podem i EU després de la roda de premsa que han oferit aquest dimecres
Els integrants dels primers llocs de la llista conjunta d'UP i EU després de la roda de premsa que han oferit aquest dimecres / Rober Solsona (Europa Press)

Unides Podem i Esquerra Unida concorreran junts a les eleccions autonòmiques del 28 de maig i ho fan convençuts que la pròxima legislatura tindran "més força" per a reeditar un tercer Botànic, que es fonamentarà en una nova correlació de forces que permeta fer "polítiques més valentes".

Així ho han assegurat el vicepresident segon i màxim representant de Podem en el Consell, Héctor Illueca, i la coordinadora d'Esquerra Unida i consellera de Transparència, Rosa Pérez Garijo, en una roda de premsa, en la qual han insistit que l'acord no és més ampli perquè Compromís no ha volgut sumar-se al projecte.

"Estic convençut que, amb Mónica Oltra, hauria sigut possible un acord", ha assegurat Illueca, que ha estat acompanyat també per coordinadora general de Podem i candidata a l'alcaldia de València, Pilar Lima, i la diputada d'Esquerra Unida Estefania Blanes, que ocuparà el número dos de la llista a les Corts per València.

Les dues formacions han tancat també acords municipals en mig centenar de localitats, i estan a l'espera de fer-ho d'ací a poc en altres ciutats, com la de València, on s'està ultimant un acord que es presentarà prompte.

La coalició portarà el nom d’Unides Podem Esquerra Unida (UP-EU), i els integrants aspiren que la campanya siga "tan unitària com siga possible" i que els done suport "tot el món", inclosa Yolanda Díaz.

Podem liderarà les candidatures a les Corts a les tres províncies, mentre que EU ocuparà el número dos a València i Alacant i el tercer a Castelló. En el repartiment de llocs de la llista, Héctor Illueca serà el candidat a la presidència de la Generalitat i encapçalarà la llista per València, i comptarà amb Pérez Garijo de número dos, Carmen Collado, de tres i Carles Pons, de quatre.

La candidatura per Alacant la liderarà María Teresa Pérez, seguida d'Estefania Blanes i Álex Aguilar, i per Castelló, la número u serà Marisa Saavedra, seguida d'Irene Gómez i Silvia Peris.

El vicepresident del Consell ha assegurat que l'última enquesta de la qual disposa el partit no sols els dona "una base sòlida per a repetir el resultat" de les anteriors eleccions, sinó que, a més, estan "en condicions d'aspirar a tindre més força en el govern valencià". "L'única força amb potencial de creixement es diu Unides Podem Esquerra Unida", ha assegurat Illueca. 

També et pot interessar

stats