UP-EU presenta la seua candidatura unitària en més de 60 municipis valencians

La coalició d’esquerres ha presentat aquest dissabte en el Jardí Botànic de València les llistes per a les autonòmiques i municipals

Representants d'UP-EU, aquest dissabte, en la presentació de les candidatures autonòmica i municipals
Representants d'UP-EU, aquest dissabte, en la presentació de les candidatures autonòmica i municipals / À Punt NTC

La coalició Unides Podem - Esquerra Unida ha presentat aquest dissabte en el Jardí Botànic de València les llistes de les seues candidatures per a les pròximes eleccions autonòmiques i una seixantena de municipis valencians.

La formació ha reivindicat aquest acord per a les eleccions municipals que quintuplica el nombre de pactes assolits fa quatre anys i que “evidencien que hi ha una aliança social molt àmplia, amb voluntat de transformar".

El vicepresident segon del Consell i candidat a la presidència de la Generalitat, Héctor Illueca, ha indicat que aquests acords representen "la síntesi entre l'Espanya rebel, l'ecologisme polític, els que lluitaven quan ningú lluitava i el 15M” per a tindre "més força" en el Consell i aplicar polítiques "més valentes".

Per la seua banda, la consellera de Transparència i coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez, ha destacat que "quan governem, demostrem la nostra capacitat per a transformar i millorar la vida de la gent” i ha afegit que són "referents" en els municipis on han tingut majoria absoluta i ara volen ser-ho "en moltíssims més pobles".

La candidata a l'alcaldia de València, Pilar Lima, ha manifestat que són "la força decisiva, l'única que pot créixer i evitar que torne el PP, l'única força que pot fer que l'Ajuntament de València revertisca les privatitzacions dels serveis públics".

Una campanya unitària, també amb Sumar

Illueca ha explicat que aspiren a una campanya "tan unitària com siga possible" i els agradaria que estigueren "totes les persones representatives" d'aquest espai polític, en referència a Ione Belarra, Irene Montero, Alberto Garzón, Juantxo López Uralde, Enrique Santiago "i per descomptat també Yolanda Díaz".

També et pot interessar

stats