Hèctor Illueca (UP-EUPV): "Aspirem que vinguen a donar-nos suport Yolanda Díaz, Alberto Garzón i Ione Belarra"

El candidat a la Generalitat ha presentat la nova confluència d'esquerres amb què competirà el 28M, que integren Podem, EUPV, Els Verds i Aliança Verda

El candidat a la Generalitat Héctor Illueca (centre), posant amb la candidata de Podem a l'ajuntament de València (esquerra), Pilar Lima i els líders de la confluència electoral. D'esquerra a dreta, Pura Peris (Els Verds), Rosa Pérez (EUPV) i Julià Álvaro (Aliança Verda).
El candidat a la Generalitat Héctor Illueca (centre), posant amb la candidata de Podem a l'ajuntament de València (esquerra), Pilar Lima i els líders de la confluència electoral. D'esquerra a dreta, Pura Peris (Els Verds), Rosa Pérez (EUPV) i Julià Álvaro (Aliança Verda). / À Punt NTC

A quina formació donarà suport la vicepresidenta Yolanda Díaz en les eleccions autonòmiques del 28M a la Comunitat Valenciana? A Unides Podem, la coalició per la qual forma part del govern espanyol, o a Compromís, el partit que ha donat suport a Sumar, la nova plataforma que impulsa Díaz? La incògnita s'ha projectat a la realitat política valenciana, després de l'entrevista de la ministra de Treball a La Sexta, en què no va deixar clar si demanarà el vot per a la formació morada o per a Més Madrid, a l'espera de concretar la integració de Podem en Sumar per a les generals.

El candidat autonòmic per Unides Podem-EUPV, Héctor Illueca manté la mà estesa a Yolanda Díaz, segons ha explicat en la presentació de la confluència electoral entre Podem, EUPV, Els Verds i Aliança Verda amb què competirà pel palau de la Generalitat. “Aspirem que vinga a donar-nos suport Yolanda Díaz i que vinguen Alberto Garzón (EU), Ione Belarra, Irene Montero (Podem), Enrique Santiago (PCE) i Pablo Iglesias”, ha dit Illueca, que ha defés una “una campanya tan unitària com siga possible”.

"Sumar no es presenta a les eleccions. Yolanda va dir que no arribava, jo sí que arribe. Nosaltres estem preparant un projecte per a la gent humil, per a continuar fent polítiques valentes", ha afirmat en la roda de premsa en què ha presentat l'aliança electoral, juntament amb la líder d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, i els líders d'Aliança Verda i Els Verds, Julià Álvaro i Pura Peris, respectivament

"Nosaltres hem sumat en la Comunitat Valenciana, qui no és ací és perquè no ha volgut cap diàleg ni obrir cap possibilitat d'aliança entre les forces d'esquerra alternatives al PSOE”, ha destacat el candidat, en referència al desacord amb Compromís per a una candidatura més ampla. A diferència de Podem la formació valencianista sí va estar en l'acte de presentació de la nova plataforma d'esquerres amb què Díaz es presentarà a les eleccions generals.

Nosaltres hem sumat en la Comunitat Valenciana, qui no és ací és perquè no ha volgut cap diàleg ni obrir cap possibilitat d'aliança entre les forces d'esquerra alternatives al PSOE

La coordinadora d'Esquerra Unida, Rosa Pérez Garijo, ha afirmat que no li semblaria “comprensible” que Yolanda Díaz no participara en actes de campanya d'Unides Podem perquè “és vicepresidenta per Unides Podem”. “Crec que no serà així”, ha augurat la consellera de Transparència i Participació.

Pel que fa al futur electoral de la coalició el 28M, Illueca ha assegurat que Podem disposa de dades que demostren que el seu electorat és “el més mobilitzat i il·lusionat”. El candidat a la Generalitat manté la confiança que l'acord entre Podem i Sumar tire avant “tan prompte com siga possible”, encara que no ha volgut aventurar si serà abans o després del 28 de maig.

La secretària general d'Els Verds, Pura Peris, ha admés sentir-se contenta per la confluència acordada i per "continuar treballant de forma unida i solidària, com aquests últims anys, per a continuar posant en el centre a les persones i els seus drets bàsics".

Igualment, el líder d'Aliança Verda, Julià Álvaro, ha apuntat que "estem en moment clau a nivell social i econòmic, moment també de transició ecològica, que és una oportunitat per a canviar les prioritats i posar en el centre la cura de les persones". 

També et pot interessar

stats