Morant veu una 'indecència' que alguns es lucraren en la pandèmia "per a comprar-se cotxes i iots"

La ministra de Ciència ha afirmat amb l’eliminació de l'obligatorietat de les mascaretes en interiors “passem de fase”

Diana Morant, en una imatge d'arxiu
Diana Morant, en una imatge d'arxiu / Joaquin Corchero (Europa Press)

La ministra de Ciència i Innovació, Diana Morant, ha assegurat aquest divendres que li sembla una "vertadera indecència" que hi haja hagut persones que en "moments tan difícils" com els viscuts durant la pandèmia s'hagen "lucrat amb diners públics per a comprar-se cotxes i iots".

Després de participar en la Rompuda de l'Hora celebrada aquest Divendres Sant a l'Alcora (Alcalatén), li han preguntat pel cas de les comissions en el contracte de productes sanitaris durant la pandèmia i ha demanat a l'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, que "traga comptes" i que aclarisca el que ha ocorregut "amb absoluta transparència".

La ministra ha dit que la pandèmia “pot ser el moment més difícil que ha viscut la societat espanyola en l'últim segle” i ha demanat aclariments perquè algunes persones, aprofitant un moment en què era molt difícil trobar material sanitari per protegir la ciutadania, "s'hagen lucrat dels diners públics per a comprar-se cotxes i iots d'alta gamma és una vertadera indedencia".

Per tant, ha insistit que les administracions públiques "han d'aclarir aquest tema amb total transparència”, i li ho ha demanat especialment al Partit Popular “per a posar en context com s’ha renovat després d'una crisi oberta precisament per aquests encreuaments d'acusacions entre diferents dirigents”.

Sense mascaretes en interior “passem de fase”

D’altra banda, Morant ha destacat que estem en "un altre moment de normalitat" de la pandèmia de coronavirus i després de la retirada de les mascaretes en interiors que aprovarà dimarts vinent el Consell de Ministres es pot dir que "passem de fase".

La ministra ha subratllat que, pel que fa al turisme, en aquests moments "parlem de xifres prepandèmia. Parlem de mig milió més d'empleats que abans de la pandèmia i d'una campanya turística de Setmana Santa que està mostrant molt bones xifres".

Per tant, considera un símptoma de la tornada a la normalitat el fet que el Consell de Ministres del pròxim dimarts aprovarà "per fi" la retirada de les mascaretes en interiors, amb les excepcions d'aquells llocs on roman la ciutadania més vulnerable com ara residències i hospitals, a més del transport públic. Però, tot i això, la ministra ha tornat a apel·lar a “la responsabilitat individual” de fer ús de la mascareta sempre que faça falta. “Ja sabem com protegir-nos en aquells moments en què siga necessari, perquè encara estem en pandèmia", ha recordat. 

També et pot interessar

stats