Un jutjat investigarà les presumptes comissions milionàries dels contractes en mascaretes de l'Ajuntament de Madrid

La Fiscalia Anticorrupció acusa els empresaris Luis Medina i Alberto Luceño d'haver estafat el govern d'Almeida en la compra de material sanitari

L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcaldessa, Begoña Villacís
L'alcalde de Madrid, José Luis Martínez-Almeida, i la vicealcaldessa, Begoña Villacís / Europa Press

Un jutjat de Madrid investigarà la venda de material sanitari a l'Ajuntament de la ciutat per part de dos empresaris que presumptament cobraren més de sis milions en comissions. El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha informat aquest dijous que la investigació la durà a terme el jutjat d'instrucció número 47, que ha acceptat a tràmit la querella presentada dimecres per la Fiscalia Anticorrupció contra Luis Medina i Alberto Javier Luceño.

Segons la denúncia, aquests dos empresaris estafaren al consistori en una operació per a comprar mascaretes durant la primera onada de la pandèmia, quan hi havia persones mortes a centenars i el personal sanitari no tenia material de protecció davant la covid-19. Els acusa de delictes d'estafa agreujada, falsedat documental i blanqueig de capitals per irregularitats en la transacció, que efectuaren per valor de quasi dotze milions d'euros. 

El magistrat té previst, entre altres diligències, prendre declaració com a investigats als dos empresaris denunciats en la querella d'Anticorrupció. També citarà els testimonis necessaris per a aclarir els fets i ha oferit a l'Ajuntament de Madrid que es persone en el procediment com a acusació, segons apunten fonts jurídiques.

La querella del Ministeri Públic apunta que Alberto Javier Luceño i Luis Medina —fill aquest últim del duc de Feria i de Naty Abascal— van embutxacar-se quasi sis milions en comissions per contractes de mascaretes, tests i guants pels quals el consistori madrileny va pagar 11,9 milions d'euros. Productes que es van pagar a un preu molt superior al que demanava el venedor i que, a més, tenien una qualitat molt inferior de l'oferida.

Amb els diners de les comissions, els investigats van adquirir diversos cotxes de luxe, entre ells un Ferrari 812 Superfast per 355.000 euros, un Lamborghini Huracan Evo Spider per 299.999 euros o un McLaren 720S per 250.000. També un habitatge a Pozuelo de Alarcón per 1,1 milions d'euros o un iot per 325.515 euros. 

L'escrit d'acusació assegura que van fer servir la seua amistat amb un cosí de l'alcalde Madrid, José Luis Martínez-Almeida, per a aconseguir els contractes. El mateix Almeida s'ha afanyat a defendre la seua innocència i ha dit que el govern local no ha comés cap irregularitat. També ha avançat que l'Ajuntament es personarà en la causa com perjudicat amb l'objectiu d"'exercir totes les accions que corresponguen" per tal de poder recuperar els diners "en cas que hi haguera hagut una estafa".

També et pot interessar

stats