Setmana Santa en situació pròxima a la normalitat

Arrere queden confinaments, restriccions a la mobilitat i controls perimetrals 

Primera Setmana Santa en una situació pròxima la normalitat / À Punt NTC
14 d'abril 2022 - 06:59

Segona fase de les vacances de Setmana Santa i Pasqua. Aquest dijous comencen les vacances escolars a la Comunitat Valenciana, que preveu quatre milions i mig de desplaçaments durant aquests dies.

Són les primeres vacances en una situació pròxima a la normalitat, després de dos anys de coronavirus. Arrere queden confinaments, restriccions a la mobilitat, controls perimetrals… Queda, això sí, la mascareta, que deixarà de ser obligatòria als interiors a partir del 19 d’abril, per a passar a ser recomanada.

Les ganes de viatjar de la ciutadania es reflecteixen en les bones expectatives per al sector turístic. Segons Turisme Comunitat Valenciana, l'ocupació als hotels del litoral està vora el 80%, i això sense comptar les reserves d'última hora que, expliquen, són cada vegada més habituals.

El tràfec de viatgers es nota a les estacions de tren i també als aeroports. A Alacant-Elx només aquest dimecres hi havia 265 vols programats, 1.300 fins Dilluns de Pasqua, una dada que representa el 90% del trànsit aeri d'abans de la pandèmia. També els apartaments turístics registren xifres similars al 2019, amb una ocupació del 90%, que confirma la reactivació del sector.

El turisme d'interior es nodreix, sobretot, de visitants valencians. Ací l'ocupació se situa en el 75% i, en algunes zones, com ara l'interior castellonenc, arriba quasi al complet.

També et pot interessar

stats