El turisme s'enlaira per Setmana Santa: els hotels del litoral valencià, per damunt del 80%

Turisme destaca que són xifres molt similars a les del 2019 i que confirmen la senda de la reactivació del sector iniciada el 2022

1.BENIDORM, LA MARINA BAIXA, MIGUEL I LAURA -AHIR-.jpg
Benidorm, aquest dilluns / Miguel i Laura

La Setmana Santa dona ales al turisme i llança xifres que, segons les estimacions, dibuixen un escenari similar al d'abans de la pandèmia. Els hotels del litoral valencià parteixen amb una ocupació superior al 80% per als dies festius, percentatge que el sector espera augmentar amb les "reserves d'última hora", cada vegada més habituals entre els viatgers i viatgeres. La previsió per a l'interior ascendeix al 75% i, en el cas de les comarques del nord, frega pràcticament el ple absolut amb unes expectatives superiors al 92%.

Són dades d'un sondeig elaborat per Turisme Comunitat Valenciana a una mostra d'establiments de totes les categories, tant de la costa com de l'interior, per a comprovar l'ocupació hotelera real des del Dijous Sant al dilluns de Pasqua. En concret, per a les nits del 14, 15, 16 i 17 d'abril, respectivament.

Entre les destinacions destaquen Benidorm, amb una previsió d'ocupació del 90%, i la ciutat de València, que registra una ocupació mitjana del 87,25%.

El secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, remarca que les xifres són "molt similars al 2019" i que "es confirma així la senda de reactivació turística iniciada aquest any 2022". Uns "bons resultats", recorda, que estan motivats per la recuperació del mercat internacional a la Comunitat Valenciana, que ja mostra dinamisme i registra només en els dos primers mesos de l'any prop de 675.000 turistes estrangers. També atribueix l'elevada ocupació a l'impacte del Bo Viatgem: només per a aquests dies de Setmana Santa acumula prop de 4.500 reserves, que sumaran 50.000 pernoctacions addicionals de turisme local.

Els pisos turístics, al 90%

També són bones les previsions de les vivendes turístiques, que han recuperat el nivell del 2019 després de dos anys de pèrdues per la pandèmia. Segons les dades de l'Associació d'Apartaments Turístics (Aptur), l'ocupació mitjana per a Setmana Santa frega el 90%. 

En concret, les reserves per a aquesta setmana en els pisos turístics valencians oscil·len entre el 85% de les places de l'interior i la Costa dels Tarongers i el 95% dels allotjaments de la ciutat de València i la Costa Blanca.

També et pot interessar

stats